Tuinontwerp

Wilt u uw tuin laten verbouwen of gaat u verhuizen en moet de tuin helemaal opnieuw worden aangelegd?

Net zoals een interieurstijl in de woonkamer onmisbaar is, zo geldt dat ook voor uw tuin. Een tuin opnieuw laten ontwerpen zorgt ervoor dat u inzicht krijgt in hoe uw nieuwe kleine of grote tuin eruit komt te zien.

Als uw tuin een metamorfose ondergaat kost dit best veel geld en het laatste wat u wilt is dat het eindresultaat niet naar uw zin is.

Leest u op deze pagina alles over wat een tuinontwerp kost en hoe het ontwerpen van een tuin in zijn werk gaat.

tuin
Resultaat van een tuinontwerp

Wat kost een tuinontwerp?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een tuinontwerp. Om u een goed beeld te geven van de gemiddelde kosten voor het laten maken van een tuinontwerp hebben wij hieronder een duidelijke kostenoverzicht voor u gemaakt.

Oppervlakte ontwerpGemiddelde prijs per ontwerp incl, btw en arbeidskosten
Tuinontwerp tot 100 m²Tussen de €200,- en de €500,-
Tuinontwerp 100 – 200 m²Tussen de €500,- en de €600,-
Tuinontwerp 200 – 400 m²Tussen de €625,- en de €750,-
Tuinontwerp 400 – 800 m²Tussen de €775,- en de €900,-
BeplantingsplanTussen de 50% en de 60% van de ontwerpkosten

Als u bij ons geheel vrijblijvend een hovenier offerte aanvraagt zullen wij u de scherpste prijs aanbieden voor het ontwerpen van uw tuin met meerdere mogelijkheden.

U kunt onze prijzen vergelijken met die van andere aanbieders en op deze manier kunnen wij u laten zien dat wij de goedkoopste voor u zijn.

Prijsvoorbeelden

De kosten van een tuinontwerp hangt onder andere af van de grootte van uw tuin. Heeft u een kleine of grote tuin?

Wij hebben hieronder prijsvoorbeelden voor u op een rijtje gezet, zodat u een inschatting van de totaalkosten voor uw tuinontwerp kan maken.

Kleine tuin:
Een tuinontwerp is een soort plattegrond waarop u precies kan zien hoe de tuin eruit komt te zien. Gaat u voor een kleine tuin goedkoop aanleggen? Het ontwerp voor een tuin onder de 100 m² kost gemiddeld tussen de €200,- en € 500,-.

Grote tuin:
Een ontwerp van een grotere tuin kost meer, omdat het tuinontwerp meer elementen bevat en het meer tijd kost om te bedenken en ontwerpen. Gaat u bijvoorbeeld een tuin opknappen van 280 m², dan betaalt u gemiddeld tussen de €625,- en €750,- voor het ontwerp.

Met beplantingsplan:
Als u uw tuin gaat laten ontwerpen is het slim om daar ook gelijk een beplantingsplan bij te laten maken. Er wordt daarin precies opgeschreven wat voor planten waar komen te staan, zodat er tijdens de aanleg van de tuin rekening wordt gehouden met de beplanting van de tuin.

Voor een beplantingsplan wordt gemiddeld een meerprijs van tussen de 50% en de 60% van de ontwerpkosten gerekend.

Welke keuzes bepalen de prijs van uw tuinontwerp?

Er zijn verschillende keuzes die de prijs van het tuinontwerp bepalen.

Keuze 1: Wat is de grootte van uw tuin?

De grootte van uw tuin bepaalt voor het grootste deel de prijs van het tuinontwerp. Omdat het ontwerpen van een tuin maatwerk is, kan er niet een precieze prijs gegeven worden.

Het ligt eraan hoe lang de ontwerper bezig is met het tuinontwerp.

De kosten van het tuinontwerp wordt bij de meeste aanbieders gebaseerd op het aantal vierkante meters (m²) van de tuin. Een tuinontwerp voor een grotere tuin zal dus meer kosten dan een tuinontwerp voor een kleine tuin.

Keuze 2: Met of zonder beplantingsplan?

Bij het laten maken van een tuinontwerp heeft u de keuze of u wel of geen beplantingsplan wilt laten maken. Op een beplantingsplan zijn heel gedetailleerd de soorten en het aantal planten en de locatie van de planten beschreven. Als u niet veel kennis van planten hebt is het aan te raden om een beplantingsplan te laten maken.

Een beplantingsplan maken is namelijk moeilijker dan de meeste mensen denken. Dit komt omdat er gekeken moet worden naar verschillende dingen

  • Welke soort planten goed zullen groeien in uw tuin en welke niet.
  • Er zijn enorm veel planten in allerlei verschillende groepen waaruit gekozen kan worden.
  • Er moet rekening gehouden worden met de standplaats van de planten, sommige planten groeien beter in de zon en andere beter in de schaduw.
  • Verder wordt er gekeken naar de bloeitijd, hoogte, kleurcombinaties en bladvormen.
  • Het is belangrijk dat er voor elk seizoen planten gekozen worden zodat er het hele jaar door kleur in de tuin te zien is.

Voor het maken van een goed beplantingsplan heeft uw dus een hoop kennis en creativiteit nodig. Voor een beplantingsplan wordt meestal een meerprijs van 50% van de ontwerpkosten gerekend.

U kunt er ook voor kiezen om natuurlijk ook een onderhoudsvrije tuin laten ontwerpen.

Keuze 3: Zelf een tuinontwerp maken of uitbesteden?

Elke mooie tuin heeft een goed tuinontwerp nodig. Een tuin is een plek om tot rust te komen en is daarom zeer persoonlijk. Een ontwerper zal daarom ook goed luisteren naar wat u wilt en wat er goed bij uw past. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de tuin zelf, wat er in de tuin past en wat er mogelijk is.

Er wordt bepaald of uw een terras, gazon, vijver of andere speciale elementen in de tuin wilt, er wordt een verlichtingsplan gemaakt en wat voor meubilair u in uw tuin wilt.

Je kan een tuinontwerp natuurlijk zelf maken, maar als u dit uitbesteedt aan een ontwerper dan weet u zeker dat u het maximale uit uw tuin haalt.

Vaak heb je wel ideeën, maar heb je geen idee hoe u die precies op papier zet. Een hovenier of tuinarchitect bevat veel kennis, ervaring en creativiteit om de tuin precies te ontwerpen naar jouw persoonlijke smaak.

Daarnaast kijkt hij ook naar de praktische aspecten, zodat de tuin daarna zonder problemen aangelegd kan worden.

Voordeel van een tuinontwerp maken

Als u een tuinontwerp wilt laten maken is dit een zeer kleine investering ten opzichte van de complete tuinaanleg.

Kies daarom altijd voor een tuinontwerp zodat u van te voren al kan zien hoe uw tuin er uit komt te zien.

Wat krijgt u nog meer bij het ontwerp aangeleverd?

  • Het advies: Als u leuke en creatieve ideeën heeft bedacht dan is het uiteraard ook belangrijk dat deze wel praktisch zijn. Een hovenier zal u advies geven over de ideeën die u heeft verzonnen en de praktische kant hiervan.

  • Tuinontwerp op schaal getekend: Als we een tuin ontwerpen dan zullen we beginnen met het terras. Hoeveel m2 moet deze worden en van welk materiaal? Een hovenier weet exact hoeveel m2 u nodig heeft om uw tafel en stoelen neer te kunnen zetten. Ook de ruimte die u nodig heeft om te lopen langs uw groenbak en struiken is natuurlijk een belangrijk aspect om advies over te geven in uw tuinontwerp.

  • Kostenoverzicht tuinaanleg: Als men begint met een tuinaanleg zien we vaak stukje voor stukje hoe de tuin gaat worden. De totaalkosten komen alleen dan veel hoger uit dan dat we berekend hadden. De hovenier houdt bij het maken van een tuinontwerp rekening met de kosten, materialen en de manuren van uw nieuwe droomtuin.
Stuk gras en een mooie zit stuk waar er veel zon opkomt

Strakke tuin

Wij van de Tuinaanleg-Concurrent richten ons op het aanleggen van tuinen. Van een strakke tuin tot een grasveld, wij realiseren het allemaal.

Onze hoveniers kunnen voor u een creatieve en strakke tuin ontwerpen en aanleggen. Het zijn echte vakmannen met een jarenlange ervaring.

U kunt foto’s meesturen van uw huis om ons te inspireren uw strakke tuin op voorhand voor u te ontwerpen.

Uiteraard hebben wij ook meer informatie nodig voor uw tuinontwerp te maken, zoals:

De afmetingen van uw tuin, hoe ligt de tuin ten opzichte van de zon en welke materialen ziet u het liefst verwerkt in het ontwerp?

Dit kunt u allemaal kwijt op ons offerteformulier.

In overleg ontwerpen wij een strakke tuin, waar u werkelijk jarenlang plezier van heeft en waar u zich prettig in voelt.

Als u meer wilt weten over een tuinontwerp, dan kunt u online een offerte formulier invullen.

Goedkoop uw tuinontwerp

U kunt ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen voor het laten maken van een tuinontwerp. Wij komen dan snel bij u terug met een aantrekkelijk aanbod voor het ontwerpen van uw tuin.

Door onze massale inkoop van materialen en planten, zoals; schuttingen, terrastegels, tuinmeubels, houten vlonders ex cetera. kunnen wij goedkoop inkopen.

Wij hebben met onze leveranciers strakke en voordelige prijsafspraken weten te creëren, waar u als consument uiteraard van meeprofiteert.

Onze hoveniers blijven liever aan het werk dan dat wij torenhoge tarieven vragen en onszelf uit de markt prijzen.

Ons ontwerp team tekenen en creëren net zo lang voor u, totdat u 100% tevreden bent met uw tuinontwerp. De Tuinaanleg- Concurrent houdt rekening met uw wensen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag online vrijblijvend een offerte aan en laat u verrassen.

Weet u niet welke kant u wilt opgaan met uw ontwerp, wij hebben genoeg voorbeelden voor een goede tuin inspiratie.

Handig om te weten…

Wat kost een tuinontwerp?

De prijzen voor het ontwerpen van een tuin wordt bepaald aan de hand van de tuininrichting en de omvang van uw tuin.

Bestaan er ook kant en klare tuinontwerpen voor de tuinaanleg?

Die zijn er wel maar het laten maken van een tuinontwerp is juist een unieke kans om uw tuin 100% naar uw wensen aan te laten leggen leggen. Klik op de linken om meer over de aanleg en het tuinontwerp te weten te komen.

Waarom is het laten maken van een tuinontwerp belangrijk?

Een goed doordacht tuinontwerp brengt je woonomgeving tot leven, en kan er voor zorgen dat uw tuin straks alle ontspanning en gezelligheid biedt die je wenst. Mist u de tijd, kennis, of creativiteit, dan kan een tuinontwerper ervoor zorgen dat u de wensen worden vertaald in een goed tuinontwerp.

Tuinaanleg-concurrent
Tuinaanleg-concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!