Tuinadvies

Een tuin is een waardevol bezit een uitgelezen plek om heerlijk tot rust te komen. Wij van de Tuinaanleg-Concurrent kunnen u adviseren en voorzien van allerlei soorten tuinadvies in Amsterdam en omstreken.

Geeft u alles liever uit handen en bespreekt u uw wensen voor een tuinontwerp? In dat geval kan onze hovenier uitstekend tuinadvies voor u uitbrengen.

Leg uw tuin idee aan ons voor en wij kunnen dit samen met u uitwerken tot een prachtige tuin, klassiek of modern.

Op tuinadvies kunt u prima besparen, de allersnelste manier van besparen op een goed advies is door het opvragen van een scherpe prijs offerte.

Ons advies garandeert u het hele jaar door een mooie tuin om van en in te genieten.

Tuin renovatie
Tuin na de volledige renovatie

Kosten tuinadvies

Een mooi verzorgde tuin voegt bovendien behoorlijk wat waarde toe aan u woning. Daarom is een tuinadvies zijn prijs dan ook meer dan waard.

U wilt natuurlijk weten hoeveel zo’n tuinadvies zal gaan kosten. Wij hebben de meest voorkomende op een rijtje hieronder geplaats in een tabel. De gemiddelde kosten hangt vooral af van het formaat van uw tuin.

Prijsinformatie

Soort werkzaamheidGemiddelde prijs
Tuinadvies€ 60,- per uur
Advies bij uw thuis of elders op locatie€ 110,- tot € 240,-
Tuinadvies kleiner dan 100 m²€ 150,-
Tuinadvies voor een tuin tussen de 100 m² en de 300 m²€ 250,- tot € 550,-
Tuinadvies tussen de 400 m² en de 800 m²€ 750,- tot € 890,-
Beplantingsadvies voor uw tuinPrijs in overleg

De kosten van een tuinadvies worden bepaald door de keuze die u maakt wanneer u onze hovenier inhuurt voor deze klus.

Onze kostenplaatje wordt samengesteld door bepaalde keuzes.

 • Hoe groot is uw tuin.
 • Welke wensen heeft u.
 • Welke elementen wilt u in uw tuin.

Wij kunnen dan berekenen wat wij wel en niet voor dit budget kunnen doen.

Mensen willen ook weten!

Wat kost een tuinadvies?

Als u een tuinontwerp laat tot 100 m², dan zou u moeten denken aan ongeveer €150,-. Bij 100-300 m² moet u denken aan € 250,- tot € 550,-.

En als u een tuinontwerp wilt laten maken van 400 tot 800 m², dan kost het u al snel € 750,-tot € 890,-. Tuinadvies bij u thuis kost het u gemiddeld € 110,- tot € 240,-

Op deze pagina vindt u alles over de kosten van tuinadvies.

Mijn tuin moet eerst leeggehaald en afgegraven worden doen jullie dit ook?

Wij als hoveniers bedrijf zijn ook ervaren met het afgraven en het egaliseren + leeghalen van uw tuin. Op deze pagina vindt u alles over de kosten van tuin afgraven en leeghalen.

Wat is het verschil tussen een hovenier en een tuinarchitect?

Een tuinarchitect is een professional die een ontwerp maakt voor je tuin. En een hovenier is degene die de tuin aanlegt, het ontwerp uitvoert.

Een hovenier heeft wat meer kennis van een tuin om die vanaf het begin op te zetten en aan te leggen Een tuinontwerper kan ook een hovenier zijn, en een hovenier kan een tuinontwerp maken.

Stappenplan tuinadvies

Benodigde tijd: 1 dag.

Compleet tuinadvies

 1. Kennismaking

  Er komt een hovenier bij u langs en inventariseert de sfeer bij u in huis, er wordt foto’s gemaakt van de tuin en de omgeving.

 2. Vraag verschillende offertes op

  Om een beeld te krijgen van welke prijs een goede prijs is kunnen verschillende prijzen met elkaar vergeleken worden. Vraag offertes aan bij 3 tot 5 aanbieders. Zo krijgt u een goed idee van welk advies er voor uw tuin gangbaar is.

 3. Neem contact op

  Als de reviews van het bedrijf goed zijn is het tijd om met een of twee bedrijven contact op te nemen. Let goed op hoe de klantenservice is, nemen ze de telefoon snel op, zijn ze behulpzaam en denken ze mee? Dat zijn allemaal pluspunten.

 4. Aanleg compleet tuinadvies

  Het is aan u wie de tuin aanlegt. Als u het niet zelf wilt doen, kunnen wij u helpen bij de keuze. Desgewenst kunnen wij u ook advies en begeleiding geven tijdens de aanleg, volgens plan, wordt uitgevoerd. Wij streven ernaar dat het resultaat uw verwachtingen overtreft.tuin

Duidelijke afspraken tuinadvies

Als u een hovenier van ons inschakelt dan is het belangrijk dat u van tevoren duidelijke afspraken maakt over het materiaal. Wij willen u hierover altijd adviseren, zo maakt u een juiste keuze en kan de hovenier u een perfecte resultaat leveren.

Een tuinadvies voor een kleine tuin ziet er in de regel heel anders uit dan een advies of ontwerp van een grote tuin.

Zo is het bij een kleine tuin van belang dat er niet een tal van kleuren en stijlen door elkaar heen gebruikt worden.

Dit zorgt namelijk voor een drukke en onverzorgde tuin. Ook is bij het kleine tuinen van belang dat de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk gebruikt wordt. In een grote tuin heeft u meer de mogelijkheid om uw creativiteit los te laten.

Tuinadvies op maat

Onze hoveniers is prima in staat om voor u een tuinontwerp te maken. Ook hebben wij standaard ontwerpen, bijvoorbeeld zoals kindvriendelijke of onderhoudsvrije tuinen. Aan u geheel de vrije keuze, wij denken graag met u mee.

Maar voor maatwerk voor kleine of grote tuinen kunt u bij ons terecht.

Wij kunnen professioneel tuinadvies op maat geven, omdat we veel kennis en ervaring in huis hebben.

Van het aanleggen van geheel nieuwe tuinen in Amsterdam en omstreken. Wij gaan dan samen met u kijken naar de mogelijkheden in uw tuin en de manier waarop wij uw wensen hierin kunnen verwerken. 

Want genieten kan pas optimaal als uw tuin volledig naar wens is aangelegd.

Recent project siertegels leggen

Vrijblijvende offerte aanvragen

Voor een vrijblijvende offerte voor tuinadvies kunt u direct bij ons terecht.

Vraag deze online aan via het offerteformulier en wij nemen zo spoedig contact met u op voor een aantrekkelijk aanbod.

Wij zijn altijd eerlijk en erop gericht om u verder te helpen. Indien u van plan bent om uw tuin te veranderen is het raadzaam om altijd eerst advies in te winnen.

Het tuinadvies helpt te voorkomen dat u niet voor onaangename verrassingen kom te staan en zorgt voor een duidelijk beeld.

Kortom u bepaalt wat u wilt! De stijl en het ontwerp moet bij u passen.

Tuinaanleg-concurrent
Tuinaanleg-concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!