Tuinrenovatie

Een complete tuinrenovatie is zeker nodig als u al jaren niets aan uw tuin heeft gedaan of als u net een huis heeft gekocht met een tuin die het meest weg heeft van een woeste wildernis en zwaar verwaarloost is.

tuin-laten-onderhouden-prijzen

Het doel van een kleine of grote tuinrenovatie is uiteraard altijd dat uw tuin een flinke opknapbeurt, zeg maar metamorfose ondergaat. Na een geslaagde renovatie ziet de tuin er precies uit zoals u dat wilt.

Als u de tuinrenovatie voor uw voortuin of achtertuin uitbesteed, aan welke werkzaamheden moet u dan denken en welk resultaat mag u verwachten tegen welke kosten?

Het prijskaartje hangt uiteraard samen met de huidige situatie van uw tuin en wat er dus allemaal moet gebeuren.

Wij kunnen u een goedkope tuinrenovatie aanbieden.

Op deze pagina vind u alle informatie betreft het onderstaande:

  • De kosten van een tuinrenovatie.
  • Welke werkzaamheden er uitgevoerd kunnen worden.
  • Het opnieuw aanleggen van uw tuin.
  • Offertes voor de tuinrenovatie.
tuin-renoveren
Tuin na de renovatie

Kosten tuinrenovatie

Om u een grove prijsindicatie te kunnen geven van tuinrenovaties kunnen wij u vertellen dat het opnieuw aanleggen van een tuin gemiddeld tussen de 50,- a 100,- euro per vierkante meter kost.

Deze prijs is gebaseerd inclusief de arbeidsuren en het materiaal.

Natuurlijk is uw smaak en uw beoogde einddoel van belang voor wat betreft de prijs.

Gras is goedkoper dan straatwerk en houten schuttingen laten plaatsen is goedkoper dan kunststof schuttingen.

Zoals u leest hebben de kosten alles te maken met uw wensen en smaak. Het is bij ons zeker mogelijk een betaalbare tuinrenovatie te laten uitvoeren.

Om u een beter inzicht te geven in de te verwachten werkzaamheden die onder tuinrenovatie vallen, geven wij u onderstaand een overzicht van de werkzaamheden die wij uitvoeren als wij de opdracht krijgen uw tuin grondig te renoveren.

Lees hieronder de gemiddelde prijzen om eerst uw oude teen leeg te laten halen , op te hogen of te laten uitgraven.

DienstenGemiddelde kosten per m²
Tuin opnieuw aanleggen€ 8,- tot € 14,-
Tuin laten leeghalen€ 10,- tot € 12,-
Tuin laten uitgraven€ 8,- tot € 15,-
Tuin laten ophogen€ 5,- tot € 10,-
Straatwerk laten leggen€ 50,- tot € 150,- per m2
Houten schutting laten plaatsen€ 50,- tot € 150,- per m1

Tuinrenovatie werkzaamheden

Een gemiddelde voor- of achtertuin is sowieso eens in de 10 jaar toe aan een grote opknapbeurt, dit heeft te maken met het gegeven dat uw tuin na al die jaren simpelweg niet meer voldoet aan uw wensen door, bijvoorbeeld een verbouwing aan uw huis (misschien heeft u wel uitgebouwd) of u heeft uw energie en geld gestopt in uw huis en daardoor heeft u de tuin laten verwilderen.

Uw oude tuin maakt misschien zelfs een verwaarloosde indruk en u heeft besloten dit jaar de tuin aan te pakken.

Om u te helpen met de beslissing of u dat zelf kunt gaan doen of dat u kiest om de klus tuinrenovatie uit te besteden, zijn dit de werkzaamheden die u van ons kunt verwachten als u ons de opdracht gunt:

U kunt van ons een eerlijk kosten advies verwachten, als de schutting al 20 jaar staat of uw straatwerk is dusdanig verzakt dat tuinrenovatie niets meer uithaalt dan zullen wij u adviseren om geen kosten te maken voor een renovatie maar om na te denken over de aanschaf van een nieuwe schutting.

Het zou namelijk zonde zijn als u geld uitgeeft aan het herstellen van uw schutting als u binnen afzienbare tijd ons opnieuw moet benaderen omdat de renovatiewerkzaamheden weinig tot geen zin hebben gehad.

We proberen u dus nooit een poot uit te draaien, door deze klantgerichte instelling hebben we veel klanten die positief over ons praten en dus goede mond-op-mond reclame maken voor ons.

Daarnaast hebben we ook veel terugkerende klanten wat voor ons betekent dat we goed bezig zijn.

Laat u daarom dan ook door ons adviseren. Op onze website kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen waarna u binnen 2 werkdagen een reactie ontvangt waarin een prijsindicatie staat.

Ook voor een advies kunt u dit formulier gebruiken. Deze dienstverlening is geheel gratis, snel en bovendien verplicht u zich tot niets.

Wij kunnen namelijk aan onze uitgebrachte offerte geen rechten ontlenen. Het doel is en blijft dat u weet welke kosten wij u in rekening brengen voor de tuinrenovatie en u aangeven wat de mogelijkheden zijn.

Basis tuin opknappen

Ook uw verouderde tuin is vanuit een bepaalde gedachten gang en smaak ontstaan.

Misschien niet door u zelf maar door de vorige eigenaar. Wilt u uw tuin laten opknappen dan zorgen wij er voor dat de basis blijft zoals hij is tenzij u anders wenst.

Als de basis nog steeds aansluit bij uw wensen en alles nog in redelijke staat is, zullen wij alles in het werk stellen met de aanwezige materialen en planten uw tuin weer terug te brengen naar de basis.

Onze hovenier kijkt namelijk welke planten eventueel verplaatst moeten worden en waar snoeien noodzakelijk is. Ook als u op een andere plek een terras wenst, kijkt de hovenier of het aanwezige straatwerk opnieuw gebruikt kan worden.

Op deze manier helpen wij u te voorkomen dat u opnieuw geld moet uitgeven aan nieuw materiaal. Hergebruik is tijdens tuinrenovatie ons doel.

Op deze manier is het laten renoveren van uw tuin zeker kostenbesparend en de moeite waard om te onderzoeken of dit misschien ook iets voor uw tuin is.

Als u offerte aanvraagt is het belangrijk een duidelijke omschrijving te geven van de huidige situatie van uw tuin.

Zo kunnen wij zelfs op afstand inschatten met hoeveel kosten u rekening dient te houden. Het zal u verassen tegen welke prijs wij uw tuin weer kunnen opknappen en terugbrengen naar een prima basis.

Van daar uit kunt u de komende jaren uw tuin verfraaien maar heeft u, voor dit moment tegen een beperkt budget, een prima gecreëerd.

Uitstraling tuinaanleg

Het grote voordeel van het opnieuw aanleggen van uw tuin of een tuinrenovatie is dat uw planten, struiken en bomen naar alle waarschijnlijkheid, volgroeid zijn en u direct kunt genieten van een groene tuin in plaats van te starten met jonge beplanting.

Bij een nieuwe tuinaanleg van uw voor- of achtertuin moet u vaak jaren wachten voordat de beplanting aanslaat en gaat groeien.

Die fase bent u voorbij. Onze hovenier weet als geen ander waar planten, struiken en bomen het beste kunnen staan. In de luwte, in de zon of juist in de schaduw.

Misschien overweegt u namelijk wel om het terras met straatwerk te laten verplaatsen naar een andere plek in uw tuin en heeft dit consequenties voor de het bestaande groen.

Door het laten renoveren van uw tuin heeft u onmiddellijk het gewenste resultaat tegen een redelijk beheersbaar budget.

Op zoek naar een goedkope tuinrenovatie? Vraag voor de gemiddelde kosten bij ons offerte aan en het grote genieten kan beginnen.

tuinrenovatie-tuin
Tuin gerenoveerd door onze hoveniers

U ziet door de bomen het bos weer

Een bekend Nederlands spreekwoord maar na het laten renoveren van uw tuin is deze weer overzichtelijk.

U bent nu in staat uw tuin weer bij te houden en kunt weer jaren vooruit.

Dit is niet alleen goed voor uw gemoedsrust maar heeft zeker ook invloed op de waarde van uw huis.

Mocht u opzien tegen het tuinonderhoud dan kunt u ook overwegen het onderhoud aan ons uit te besteden. Veel klanten die door ons hun tuin hebben laten aanleggen of hebben laten renoveren kiezen ervoor bij ons een tuinonderhoudscontract af te sluiten.

Wij inventariseren de uit te voeren werkzaamheden, bepalen samen met u een frequentie en leggen dit vast in een contract.

U heeft dan geen enkel omkijken meer naar uw tuin en heeft de zekerheid dat er op gezette tijden per jaar, onderhoud aan uw tuin wordt gepleegd.

Tuin opnieuw aanleggen

Soms ontkomen wij er niet in bepaalde situaties dat het renoveren van een tuin geen zin meer heeft. Vergelijk het met de kosten van een APK keuring en bijbehorende kosten voor reparatie voor een auto die eigenlijk naar de sloop kan.

Als er geen eer meer te behalen valt dan vertellen wij u dat. De enige mogelijkheid is dan om uw tuin opnieuw aan te laten leggen.

Uw tuin kan dan een geheel nieuwe indeling krijgen gebaseerd op een tuinontwerp dat wij graag voor u maken. 

Tuinaanleg is duurder dan tuinrenovatie maar het stelt u wel in de gelegenheid om helemaal blanco te beginnen en uw tuin helemaal naar uw smaak en wensen in te richten.

De tuin wordt steeds belangrijker en wordt steeds meer gezien als een 2e leefruimte.

Door bijvoorbeeld uw terras te laten overkappen, creëert u de mogelijkheid om ook bij minder weer van uw tuin te genieten.

Bespaar op de kosten van uw tuinrenovatie

Wij adviseren u om ook bij andere hoveniersbedrijven offerte aan te vragen.

Op deze manier stelt u zichzelf in de gelegenheid om prijzen en voorwaarden met elkaar te vergelijken en de meest betaalbare tuinrenovatie de opdracht te gunnen.

Wij durven deze vergelijking te doorstaan omdat wij overtuigd zijn van onze goedkope prijs/kwaliteitsverhouding voor een tuinrenovatie.

Bespaar dus flink op de gemiddelde kosten en vergelijk de prijzen snel!!!

Tuinaanleg-concurrent
Tuinaanleg-concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!