Tuintegels leggen

Tuintegels leggen in uw voor- of achtertuin is een mega zware klus. Wij raden u dan ook aan een hovenier of stratenmaker in te schakelen om de tuin of terrastegels te laten leggen.

tuintegels leggen

Maar wat kost het om uw tuinbestrating opnieuw te laten aanleggen met een grote of kleine tuintegel? En moeten deze tegels in cement gelegd worden of kan dit gewoon op de bestaande aarde?

Alle informatie die u zoekt vind u op deze pagina dus ook de kosten per m².

Kosten tuintegels leggen

Onderstaand treft u een kostenoverzicht aan van het leggen of het vernieuwen van uw oude tuintegels met de meest gekozen nieuwe exemplaren.

Besluit u het straatwerk van uw tuin of oprit uit te besteden, dan treft u ook onze tarieven voor het inhuren van onze stratenmaker aan.

TuintegelsGemiddelde prijs per m2
Betonnen tuintegels€ 10,- tot € 30,-
Gebakken tuintegels€ 20,- tot € 40,-
Natuursteen tuintegels€ 25,- tot € 50,-
Houten tuintegels€ 15,- tot € 50,-
Stratenmaker€ 25,- tot € 30,- Per uur
Ophoog- en voegzand€ 40,- tot € 60,- Big bag

Stel dat u een terras wilt laten aanleggen van 20 vierkante meter bestaande uit natuurstenen tuintegels, dan betaalt u inclusief de stratenmaker zijn kosten, circa 1200,- euro inclusief de btw.

Waarom de kosten voor het laten aanleggen van tuintegels de ene keer per m2 worden berekend en de andere keer per uur, heeft te maken met het verband (patroon) waarin de tegels gelegd worden en de grootte van de tegels.

Gaat het om een ingewikkeld leg patroon ( motief ) en het leggen van kleine dunne tuintegels dan brengen wij een prijs per uur in rekening.

Betreft de grote dikke tuintegels (80 cm x 80 cm) die u zonder bijzonder patroon wil laten leggen, dan houden we een tarief per vierkante meter aan. Echter is dit soort bestrating erg zwaar om te laten aanleggen.

Vraag daarom nu bij ons een offerte aan voor het laten leggen van de tuintegels waar uw gedachten naar uitgaan.

Deze service is geheel gratis en vrijblijvend, u verplicht zich dus tot niets. Het is zuiver informatief. Binnen 2 dagen heeft u onze prijsindicatie in huis.

tuintegels leggen

 Voorbeeld kosten tuintegels leggen

 • Goedkoope tuintegels laten leggen kan met koppelstones. Deze tegels hebben allemaal dezelfde vorm en ze worden om en om gelegd. Makkelijk werk dus voor onze stratenmaker en hierdoor kunnen we de kostprijs laag houden. Voor het laten leggen van koppelstones betaalt u gemiddeld 450,- euro.
 • Met grote betonnen tegels van 50 x 50 cm bent u inclusief het laten plaatsen gemiddeld 650,- euro kwijt.

 • U bent het duurste uit met het laten leggen van natuurstenen tuinbestrating die in een cirkel of ander patroon worden gelegd. Houdt u rekening met een bedrag van circa 1200,- euro voor het laten aanleggen van natuurstenen tuintegels.

Welke sfeer moet uw tuin uitstralen?

De meeste mensen richten eerst al hun aandacht op hun huis voordat de tuin wordt aangepakt. In al die tijd heeft u vast nagedacht over de sfeer die u wilt bereiken en voor welke stijl tuintegel u moet kiezen.

Laten we beginnen u te vertellen dat alles mogelijk is. Onze branche heeft de laatste decennia een enorme vlucht genomen, er is voor ieder budget en smaak genoeg om keuzes uit te maken.

Wees ook consequent met het doorvoeren van de stijl in uw tuin, daarmee voorkomt u dat het een ratjetoe wordt.

Als u graag van sfeer wisselt, doet u dit dan vooral met de accessoires in uw tuin en eenjarige planten maar zorg dat de basis tijdloos is.

U moet er immers gedurende lange tijd tegenaan kijken. Om u een klein beetje op weg te helpen hebben we onderstaand stijlen met tuintegels uitgedrukt die u kunt laten aanleggen.

 • Romantische tuin: Klinkers in rood/bruine tinten laten leggen.
 • Moderne tuin: Betonnen of natuurstenen tuintegels. Meest verkochte zijn de grijstinten.
 • Mediterraanse tuin: Portugese tuintegels in zonnige kleuren met een mooi speels motief.

Voor het opdoen van inspiratie om je tuin op te knappen kunt u een wandeling door de buurt gaan maken.

Ook wordt er op tv veel aandacht geschonken aan het leggen van diverse soorten tuintegels, dit maakt het voor u makkelijker een tuintegel uit te zoeken die naadloos bij u passen.

We zullen u nog wat voorbeelden geven van verschillende soorten tuintegels die te verkrijgen zijn.

 • Graniet tuintegels
 • Hardstenen tuintegels
 • Rubberen tuintegels
 • Natuursteen tuintegels
 • Keramische tuintegels

Maar ook de duurdere varianten zoals marmeren tuintegels zijn natuurlijk een pronk stukje voor uw tuin of terras. Deze worden vaak in de maten 60 x 60 of 80 x 80 aangeschaft.

Tuintegels leggen, wat bepaalt de kosten

Keuze 1 Is het bepalen van de soort tuintegel en het aanleggen in de lengte of breedte. Om u te helpen met deze keuze zetten wij de meest populaire tuintegels voor u op een rij.

Met daarbij een korte beschrijving waarin de voordelen worden uiteengezet maar u ook op de nadelen van het leggen van tuintegels word gewezen.

 • Betontegels: Deze tuintegel verdient zijn plek omdat hij goedkoop, strak en stevig is en makkelijk te leggen. Door de hardheid van deze tuintegel gaat hij ontzettend lang mee. Het enige nadeel is dat deze tegel wel gevoelig is voor aanslag en na verloop van tijd ook kan verkleuren. Met schoonmaakazijn of zand waardoor u de tegel als het ware opschuurt kunt u dit verhelpen.

 • Natuursteen tuintegels: Het luxepaard onder de tuintegel is zonder meer de natuursteen tuintegels leggen. Deze tegel heeft een luxe uitstraling zeker uitgevoerd in een groot formaat. Wel prijzig maar ontzettend duurzaam. Met een natuurstenen tuinbestrating haalt u luxe en kwaliteit in uw tuin.

 • Gebakken tuintegels:  Als u graag een patroon wenst met een nostalgische uitstraling dan komt u al snel uit bij de wat kleinere tuintegel namelijk de gebakken versie. Door de afmeting zijn er veel mogelijkheden met leg motieven. De meest bekende soort is de klinker. U komt ze door heel Nederland tegen want ook in de wegenbouw worden ze gebruikt. Dit zegt veel over de levensduur.

 • Houten tuintegels: Als u de bovengenoemde tuintegels te koud of te kil vindt dan gaat uw voorkeur misschien uit naar houten tuintegels leggen. Dit is een goed alternatief voor het laten leggen van stenen tuintegels. Hardhout is een prima materiaal om mee te werken in de tuin. Het wint ook steeds meer aan populariteit, vooral door de warme uitstraling en de mogelijkheden patronen te leggen. Ook een combinatie is mogelijk, wat denkt u van een terras van hout en uw tuinpaden van gebakken klinkers? Alles is mogelijk bij ons.

 • Bewerkte tuintegels: De wijze waarop een tuintegel is afgewerkt bepaalt zijn uiteindelijke vorm en uitstraling. De drie meest voorkomende zijn. Trommelen, getrommelde tuintegels hebben een nostalgische uitstraling. Als u niet van strak en glimmend houdt dan is deze tegel misschien iets voor u. Zandstralen, wilt u niet uitglijden over een gladde tegel? Of dat de zon in de tegel u in uw gezicht weerkaatst? Dan is de zand gestraalde tegel een optie voor u. Polijsten, een glanzend glimmend terras heeft uw voorkeur? Dan bereikt u met de gepolijste tegel het gewenste resultaat.
tuintegels leggen

Leg verband tuintegels

Keuze 2 Heeft te maken met het leg patroon zoals een wildverband of aflopend ( voor het regenwater ) te werk gaan van de tegels waar u een keuze voor heeft gemaakt.

In de meeste gevallen is een tegel vierkant of rechthoekig. Dit soort tuintegels zijn makkelijk te leggen, omdat de stratenmaker niet hoeft na te denken over een patroon en de tuintegels goed op elkaar aansluiten.

Bij tuintegels met meerdere kleuren of die een speciale vorm hebben gaat de prijs omhoog. Hiermee kan bijvoorbeeld een cirkel of andere motieven gemaakt worden. Het vergt uiteraard concentratie en precisie om de cirkel rond te maken.

Een aantal keer een paar millimeter te ver naar rechts of links, zorgt al voor een ovaal en dat is niet de bedoeling. Des te moeilijker het patroon is qua kleuren en vormen, hoe meer een stratenmaker per uur of m² kost.

Extra opties tuinbestrating

De laatste en derde keuze. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je nieuwe tuintegels, is het verstandig om gebruik te maken van onderstaande extra opties.

ProductGemiddelde prijs en het voordeel
Opsluitbanden€ 2 – € 5 per meter       ( De bestrating blijft stevig op zijn plek liggen)
Sierkeien€ 7 – € 35 per m²          ( Zorgt voor een extra mooie uitstraling)
Afscheidingsbanden€ 10 – € 30 per meter   ( Voor niveauverschil in je tuin of perken)

Opnieuw tuintegels leggen

Liggen uw oude tuintegels niet meer recht of zijn ze verzakt en u wilt ze laten ophogen of vernieuwen? Dan kan een stratenmaker ze weer opnieuw waterpas recht leggen.

Door de oude tegels te verwijderen en het het zand opnieuw op te hogen kunnen de oude tuintegels gewoon weer terug gelegd worden. Zo kan u meteen kiezen of u een voeg wilt of zonder voeg en het bestratingsverband aanpassen.

Wilt u alleen maar de oude bestaande bestrating recht laten leggen? Dan zal u aanzienlijk besparen op de kosten en zal de prijs per m² ( vierkante meter ) een stuk lager liggen dan het compleet vernieuwen van het terras of de bestrating in je tuin.

Offerte tuintegels leggen aanvragen

Hebben wij u geholpen om uw weg te vinden in tuintegelland en weet u waar uw voorkeur naar uitgaat?

Misschien kunnen wij uw wensen verzorgen binnen uw budget? Maakt u gebruik van ons offerteformulier en ontdek binnen maximaal 24 uur wat de hiermee samenhangende kosten zijn.

Bent u er nog niet uit en heeft u behoefte aan advies? Ook dan nodigen wij u vriendelijk uit gebruik te maken van ons offerte formulier

Uw aanvraag voor nieuwe tuintegels leggen zien wij met veel interesse tegemoet.

Tuinaanleg-concurrent
Tuinaanleg-concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!