Oprit bestraten

Bent u in het bezit van een erf met voldoende ruimte voor uw garage of huis om uw auto vlak bij uw voordeur te parkeren?

Dan is deze ruimte prima geschikt om als oprit te laten bestraten.

Oprit bestrating met een drainage afvoerput.

Met de juiste ondergrond, stenen of tegels wordt een prima basis gecreëerd voor een stevige oprit.

Leest u op deze pagina alles over herbestrating, de kosten per m², en hoe goedkoop u opnieuw uw oprit tegels kunt laten leggen door onze stratenmaker.

Wij geven u hier ook informatie waar u allemaal aan moet denken als u van plan bent uw oprit te bestraten of opnieuw wilt laten aanleggen ( herbestrating ).

 • Kosten van het (laten) bestraten van de oprit.
 • Welke stenen of grote tegels zijn het meest geschikt om een oprit mee te betegelen.
 • Hoe u uw oprit het best opnieuw kunt (laten) her bestraten.
 • Het belang van een deugdelijke ondergrond om verzakking van uw garage oprit te voorkomen.

Kosten oprit bestraten

Zoals voor iedere aankoop geldt, is het belangrijk om vooraf volledig op de hoogte te zijn van alle bijkomende kosten voor het bestraten van uw oprit en het aanleggen van een stevige vlakke ondergrond.

De kostprijs van een herbestrating is uiteraard afhankelijk van de soort steen of de grote van de tegels die u voor uw oprit wenst te gebruiken.

Maar welke tegels kunt u gebruiken?

Voor het bestraten van een garage oprit kunt u denken aan het gebruik van:

 • Natuursteen ( minimaal 5 cm dikte )
 • Waaltjes
 • Klinkers
 • Grind

Wat kost het om uw oprit door onze stratenmaker opnieuw te laten bestraten? In het onderstaande prijzenoverzicht laten wij u kennis maken met de gemiddelde kostprijs per vierkante meter:

 Prijzen incl BTW
Stratenmaker €8,- tot aan €15,- per m2
Stenen €12,- tot aan €30,- per m2
Ophoogzand €40,- tot aan €60,- per Big Bag
Opsluit banden €2,- tot €4,- euro per meter1
 • Prijsvoorbeeld: Uw erf en oprit bestaat in totaal uit 14 vierkante meter, dit is de ruimte die nodig is om uw auto te parkeren en makkelijk in en uit te kunnen stappen.

Afhankelijk van uw keuze voor de te gebruiken stenen of straattegels bent u ongeveer € 620,- kwijt aan het bestraten van uw oprit.

Wij wijzen u er wel vriendelijk op dat iedere situatie weer anders is en waarschuwen u ook graag voor het verschil in prijs in onze branche.

Daarom is het ook verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij andere betrouwbare stratenmakers om inzicht in de kosten te krijgen.

U stelt zichzelf dan in de gelegenheid te vergelijken op prijs en kunt daarmee besparen. Wie wil dat nu niet? De zoektocht begint dus bij het aanvragen van offertes.

Wij bieden u de service om daar snel achter te komen door gebruik te maken van ons tuinaanleg offerte formulier.

U geeft de afmetingen en uw wensen aan op ons offerteformulier en binnen maximaal 2 werkdagen heeft u inzicht in ons totale kostenplaatje.

oprit-laten-bestraten
Geheel grote oppervlakte oprit bestrating

Oprit laten bestraten die niet verzakt!

Als u het bestraten van uw oprit uit handen geeft dan gaat u er uiteraard van uit dat u daar jarenlang zonder omkijken van kunt genieten.

Uw auto weegt uiteraard een behoorlijk aantal kilo’s en door het dagelijks te verwachten gebruik moet deze oprit vlak en stevig zijn. Deze mogelijkheid bieden wij u dan ook.

Leest u onderstaand mee hoe wij te werk gaan en wat er allemaal bij komt kijken om een stevige oprit voor u te realiseren en welke tegels het best gebruikt kunnen worden.

 • Ophoogzand: Een stevige solide basis is een voorwaarde om verzakking te voorkomen. Onze stratenmaker zorgt voor een laag van zeker 25 a 35 cm ophoogzand die als stevige fundering dient voor de door u gekozen bestrating.

 • Tegels: Vooral de dikte van de stenen is essentieel om verzakkingen te voorkomen. Het is niet de bedoeling dat u na verloop van tijd uit uw auto stapt en in een plas met water stapt. Vandaar dat wij voor een oprit altijd adviseren om stenen te gebruiken met een minimale dikte van 7 cm. Natuursteen tegels zijn uitermate geschikt voor een oprit.

 • Leg verband: De manier waarop de stenen op het ophoogzand worden gelegd, heet het leg verband. Er zijn verschillende mogelijkheden en patronen waar u een keuze voor kunt maken. Vooral bij het gebruik van kleinere stenen zijn de mogelijkheden divers. Een strak pad en oprit naar uw voordeur, staat netjes en vermeerdert bovendien de waarde van uw huis.

 • De randen van de oprit: U heeft in het kostenoverzicht kunnen lezen dat de opsluit banden die aan de zijkant van de oprit worden gelegd tussen de 2 a 5 euro per meter kosten. Zeker bij een oprit zijn deze opsluit banden aan de zijkanten van uw oprit van groot belang. Deze opsluit banden zorgen er namelijk voor dat de stenen geen ruimte hebben om te verschuiven.

 • Het af trillen van de oprit:  Als het bestraten van de oprit klaar is, is het belangrijk om het geheel goed af te trillen met een trilplaat. Deze trilplaat zorgt ervoor dat de stenen zich goed kunnen nestelen in het ophoogzand.

Mocht u zelf aan de slag gaan en een trilplaat huren dan wijzen wij u erop dat voordat u hiermee aan de slag gaat u de oprit helemaal schoon moet vegen.

Kleine steentjes kunnen namelijk voor beschadigingen zorgen aan uw nieuwe stenen en dat zou zonde zijn van al uw werk.

oprit aanleggen

Afmeting oprit

U moet natuurlijk wel de ruimte hebben om een oprit aan te laten leggen met een bestrating.

Dit betekent dat als u bijvoorbeeld een gezinsauto heeft en u wilt aan beide kanten ruim uit kunnen stappen dan is de minimale afmeting die u voor uw oprit nodig heeft 3 meter breed en 5 meter lang.

Kleiner wordt te krap maar groter kan natuurlijk altijd.

Handig om te weten…

Is het mogelijk om een oprit aan te leggen met grind?

Dat is heel goed mogelijk, wel wordt er gebruik gemaakt van grindplaten.

Wat kost een oprit aanleggen per m²?

Dit is afhankelijk van de lengte van de oprit en het te gebruiken materiaal. Voor een oprit voor zowel grind als klinkers. Stratenmakers hanteren voor het bestraten van een oprit een prijs per m².

Hoe voorkom ik dat mij oprit onder water staat?

Als u altijd last heeft van wateroverlast dan kunnen uw stenen verzakken en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wij kunnen voor u een drainage aanleggen waardoor u dit probleem nier meer heeft.

Oprit goedkoop bestraten met grind

Het opnieuw laten aanleggen van een oprit naar uw huis hoeft geen bergen geld te kosten, zeker als u een keuze maakt voor een goedkoper alternatief. Dit goedkopere alternatief is grind.

Grind is ook goed te combineren met ander straatwerk die misschien al in uw voortuin ligt. Wij maken altijd gebruik van grindplaten om te zorgen dat het grind goed op zijn plek blijft liggen.

Ook zorgen de grindplaten ervoor dat sporen in het grind voorkomen worden.

Grind is alleen minder makkelijk te onderhouden, het verwijderen van bijvoorbeeld bladeren kost u meer tijd omdat u niet kunt vegen.

Als u dit voor lief neemt dan kunt u bij ons al voor een bedrag van 475 euro een oprit bestraten van 14 m².

Dit is inclusief het materiaal, het arbeidsloon van onze stratenmaker en inclusief de btw. Een combinatie van betegelen en grind is natuurlijk ook altijd mogelijk.

Wij denken graag met u mee.

Vergelijk prijzen en bespaar op het bestraten van je oprit!

Bent u benieuwd geworden naar het kostenplaatje voor uw mogelijkheden om uw oprit te bestraten?

Neemt u dan nu de eerste stap en vul ons offerteformulier in om achter onze prijs te komen. U geeft ons de afmetingen van uw bestaande oprit door en de keus van de door u gewenste bestrating.

Binnen 24 uur ontvangt u van ons gratis en vrijblijvend onze stratenmaker prijzen in de vorm van een op maat gemaakte offerte.

Ook als u advies wenst, adviseren wij u het offerteformulier in te vullen.

Om een goed beeld van ons bedrijf qua uitvoering en prijsbeleid te krijgen is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen.

U stelt zichzelf dan in de gelegenheid te vergelijken op voorwaarden en prijs. Zo kunt u weloverwogen een beslissing nemen.

Geeft u ook altijd aan wanneer u het werk uitgevoerd wilt hebben. Wij kunnen dan vroegtijdig rekening houden met onze planning mocht de keuze op ons bedrijf vallen.

Tuinaanleg-concurrent
Tuinaanleg-concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!