Tuin opknappen

Uw oude tuin leeg halen en laten opknappen is iets dat u wellicht al langere tijd van plan bent maar waar u door gebrek aan tijd en wellicht budget niet aan toegekomen bent.

tuin aanleggen
Voortuin aanleggen

Toch is een opgeknapte strakke tuin een sieraad voor het oog, en waarde vermeerderend voor uw woning.

Wij adviseren u snel en goedkoop uw tuin een opknapbeurt te laten geven door een professioneel hoveniersbedrijf.

Afhankelijk van de tuininrichting, de verwaarlozing en de grootte van uw voor of achtertuin, zijn er meerdere opties. Ook voor low budget kosten kunnen wij uw oude grote of kleine tuin opknappen ( renoveren ).

Onze hoveniers zijn dagelijks bezig met tuinrenovaties en gezien hun ervaring, gebruikmaking van het juiste gereedschap en de mogelijkheid om onmiddellijk uw tuinafval af te voeren, heeft u al snel het gewenste resultaat binnen korte tijd.

Hieronder leest u dan ook wat een tuin opknappen of tuinrenovatie voor ons inhoudt:

 • De kosten.
 • Goedkoop de tuin opknappen.
 • Inspiratie.
 • Werkzaamheden.
tuin opknappen
Tuin opknappen

Goedkoop uw tuin opknappen

Een kleine of grote tuin voortuin of achtertuin laten opknappen hoeft echt geen bergen geld te kosten en kan zelfs met weinig geld.

Als uw tuin na verloop van jaren, zonder tuinonderhoud, tekenen vertoont van een oerwoud, dan kunnen wij ons voorstellen dat u even geen idee heeft waar te beginnen.

Ook kunt u de potentie van uw bestaande tuin niet meer zien. Door advies te vragen aan een hovenier, die de situatie thuis zal beoordelen, wordt er met een professionele blik naar uw tuin gekeken.

U geeft uw wensen aan en de hovenier zal dit omzetten in een realistisch tuinplan, uiteraard rekening houdend met uw beschikbare budget.

U zult er versteld van staan welk effect er kan worden bereikt, zelfs zonder het laten plaatsen van een nieuwe schutting, het aanleggen van een terras of het planten van nieuwe struiken en dergelijke.

Als de oude verwaarloosde tuin schoon, gesnoeid en opgeruimd is, is dit een mooie start.

Wilt u graag weten wat het kost om uw tuin is een flinke opknapbeurt te geven? Vraag dan eens een geheel vrijblijvende offerte aan voor uw nieuwe tuinaanleg.

Houdt u er wel rekening mee dat de offerte gebaseerd is op de door u verstrekte informatie en dat we u een exacte prijs kunnen geven als onze hovenier bij u thuis is geweest en met eigen ogen heeft gezien wat er moet gebeuren en hoeveel tijd daarvoor nodig is.

Overigens is het aanvragen van een offerte kosteloos en vrijblijvend. Het is dus zuiver informatief en u verplicht zich tot niets.

Onze offerte geeft, behoudens de prijzen, een goed inzicht in de transparantie en professionaliteit van ons bedrijf.

Kosten hovenier

Om u op voorhand inzicht te geven in de kosten treft u onderstaand de gemiddelde prijzen aan van een hovenier. Zo weet u beter waar u rekening mee kunt houden.

Uiteraard zijn zowel de grootte van uw tuin en uw wensen doorslaggevend voor het uiteindelijke prijsplaatje. Houdt u rekening met de volgende kosten;

 • Uurloon hovenier 35,- a 45,-euro per uur.
 • Tuinontwerp 250,- a 500,- euro per ontwerp.
 • Tuinaanleg 50,- a 100,- euro per vierkante meter (inclusief arbeidsuren, materiaalkosten en de btw).

In de praktijk krijgen wij vaak het verzoek om na het opknappen van de bestaande situatie in uw tuin, zorg te dragen voor het onderhoud hiervan.

Afhankelijk van de situatie kan dit maandelijks, per kwartaal of per seizoen uitgevoerd worden.

Door ons met professionele ogen naar uw tuin te laten kijken komen er misschien wel hele nieuwe ideeën op tafel en besluit u ons een geheel nieuw tuinontwerp te laten maken.

De voor- of tuin achter het huis wordt tegenwoordig steeds meer gezien als het verlengde van uw huiskamer en binnen en buiten worden met elkaar verbonden.

Om u hierop voor te bereiden kunt u een moodboard samenstellen waarin u de sfeer die u wenst te bereiken aangeeft. Ook een bezoek aan een tuincentrum kan voor nieuwe inspiratie zorgen.

Bovendien zijn er meerdere tv programma’s waar het opknappen van de tuin centraal staat.

Uw wensenlijst

In een tuin is alles mogelijk. Van het plaatsen van een whirlpool ( spa ), het overkappen van uw terras waardoor u ook bij minder mooi weer van uw tuin kunt genieten, veel groen, verschillende terrassen, een vijver, grasveld voor de kinderen, onderhoudsarm of juist veel begroeiing.

Bent u een zonaanbidder of wilt u vooral een groot terras voor een ruime eettafel en barbecue waar u met familie en vrienden kunt genieten van een heerlijk etentje?

Uiteraard is hier een kostprijs aan verbonden en zijn ook hier de verschillen in prijs groot. Niet alleen per hovenier maar ook voor de keuzes die u maakt die met de inrichting van uw tuin te maken hebben.

Houten schuttingen opknappen is bijvoorbeeld goedkoper dan kunststof schuttingen opnieuw te laten plaatsen en een grasveld goedkoper dan een nieuw aangelegd terras met tegels.

Het gaat erom welke keuzes u maakt en waar uw gedachten naar uitgaan. Wij zullen uw wensen in een haalbaar plan uiteenzetten met de hiermee samenhangende kosten.

tuin-laten-opknappen

Tuin laten opknappen door een hovenier

Het grote voordeel van het uitbesteden van het opknappen van uw oude verwaarloosde tuin aan een hovenier is dat zijn kennis van beplanting, grondsoorten en andere tuinmaterialen u kunnen helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Het hoeft ook geen klus te zijn die tijden duurt. Tuinaanleg uitgevoerd door onze hoveniers gebeurt geheel volgens uw wensen en budget. Bovendien hoeft u niet alles zelf uit te zoeken.

Over onderstaande zaken hoeft u uw hoofd niet te breken. Wij verzorgen namelijk alles.

 • Waar huur ik een graafmachine?
 • Hoe kom ik aan vul zand?
 • Hoeveel groenbakken heb ik nodig om al het tuinafval te verwijderen?

Door de jarenlange ervaring is de klus zo geklaard en bent u klaar om te gaan genieten van uw tuin.

Door het juiste gebruik van de grondsoort en soort beplanting afgestemd op uw situatie kunt u jaren genieten van uw tuin.

Helemaal als u overweegt ons het onderhoud van uw tuin toe te vertrouwen.

U heeft geen omkijken meer naar uw tuin. Het enige wat u te doen staat is regelmatig vegen en vooral genieten.

Bijkomende kosten tuinaanleg

Als u besluit uw bestaande tuin geheel op te laten knappen dan rekenen wij daar een vast bedrag voor.

Het kan uiteraard ook zo zijn dat u een gedeelte zelf wilt en kunt doen, maar dat uw een deel van het opknappen van uw tuin uit handen geeft. Dan moet u rekening houden met de volgende tuin aanleggen kosten;

 • Gras 5 a 10 euro per vierkante meter.
 • Straatwerk 80 a 150 euro per vierkante meter.
 • Beplanting 12 a 28 euro per vierkante meter.
 • Schutting 100 a 150 euro per vierkante meter.
 • Houten vlonders 125 a 200 euro per vierkante meter.

Al de genoemde bedragen zijn bij ons inclusief btw, let u daar ook goed op bij andere hoveniersbedrijven.

Zo jammer als u achteraf met verassingen wordt geconfronteerd in de vorm van een extra factuur.

Inspiratie kleine en grote tuin

We hebben het al eerder benoemd, hoe specifieker u bent met uw wensen en de beoogde sfeer voor uw kleine of grote tuin, des te gerichter kan onze hovenier u bijstaan met het opknappen van uw tuin ook met weinig geld.

Maakt u eens een wandeling door de buurt, bezoek tuincentra en blader door tuinbladen.

Ook worden er tegenwoordig veel tv programma’s uitgezonden waar anders dan de inrichting van een huis ook de tuin centraal staat.

De laatste jaren heeft de tuin namelijk een belangrijke plek ingenomen en wordt het beschouwd als een tweede huiskamer. Ook u kunt dit realiseren met behulp van een professionele hovenier.

Offerte tuin opknappen aanvragen

Bent u ook benieuwd geworden wat het opknappen van uw voor- of achtertuin kost?

Wacht u dan niet langer en vraag snel een vrijblijvende prijsindicatie bij ons aan voor het opknappen van uw oude tuin en bespaar flink op de kosten!

Hoe u kunt besparen op de kosten? Vergelijk onze opknap prijzen met die van andere hoveniersbedrijven op deze manier bent u voordelig uit en wij laten u zien hoe goedkoop onze offerte is.

Binnen 24 uur bent u op de hoogte van onze mogelijkheden en geschatte kosten.

Offertes zijn bij ons kosteloos en vrijblijvend. Dit is de eerste stap op weg naar het opknappen van uw tuin.

Tuinaanleg-concurrent
Tuinaanleg-concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!