Hovenier

Wilt u deze zomer lekker kunnen genieten van uw droomtuin en u wilt uw oude voor of achtertuin is flink laten opknappen zonder dat u zelf de tuinklussen hoeft uit te voeren?

boom-verzorgen
Boom verzorgen

Dan is het inhuren van een tuinman het gene waar u naar op zoek bent. Leest u op deze pagina alles over hoveniers, hun prijzen en hoe u kunt besparen op het tuinieren.

Prijzen hoveniers

Een van de belangrijkste onderdelen is natuurlijk wat de kosten zijn van het inschakelen van een hovenier.

We zullen u hieronder een kostenoverzicht laten zien van drie verschillende tuinklussen die een hovenier voor u kan uitvoeren met de bijbehorende prijzen.

 PrijsindicatieGemiddeld genomen
Tuinontwerp laten maken€ 200,- tot € 340,-
Tuin laten aanleggen€ 40,- tot € 90,-
Tuin laten onderhouden€ 30,- tot € 40,-

Als u een tuinontwerp wilt laten maken voor een complete nieuwe tuin zoals bij een nieuwbouw woning en deze tuin heeft een gemiddelde oppervlakte van 40 m² dan zal het totale kostenplaatje inclusief de schetsen van de tuin en het uurloon tussen de € 800,- en de € 1400,- liggen.

Tuinonderhoud-kosten-berekenen

Bespaart u op de tuinklus?

Hoewel u hoogstwaarschijnlijk een andere tuinoppervlakte heeft dan wij hierboven als voorbeeld hebben gegeven kunt u voor u ideale nieuwe tuin gemakkelijk en geheel vrijblijvend de prijsinformatie aanvragen.

Vult u ons gratis offerte formulier in en bespaar op de kosten van uw hovenier door de prijzen te gaan vergelijken met andere aanbieders voor tuinonderhoud of het opnieuw aanleggen van een tuin.

U zult geheid een flink prijsverschil waarnemen en u zult er achter komen dat het inhuren van hoveniers in de buurt een stuk voordeliger is dan een hoveniersbedrijf wat een stuk verder weg zijn vestiging heeft.

Waar wij het meeste onze tuinklussen uitvoeren?

Wist u dat het prijsverschil wel tot 45% kan oplopen door een goede vergelijking? Betaal niet teveel en ga voor de scherpste prijs!!

Hovenier inhuren uw voordeel

Bent u nog aan het nadenken over hou u uw tuinklus zelf gaat aanpakken of toch een hovenier wilt inschakelen?

We zullen de 3 belangrijkste voordelen van het inhuren van een hovenier even op een rijtje zetten:

 • Advies geven: Goede hoveniers willen niets liever dan u tuin een rustige uitstraling heeft. Wij zitten vol met tuinideeën en kunnen uw tuinrenovatie zo aanpakken dat u hier geen last van heeft. De beste tijd van het jaar om uw tuin op te laten knappen is in het voorjaar of direct als het najaar begint. Zorg ervoor dat u uw hovenier op tijd inhuurt want deze tijden zijn dan ook meteen de drukste tijden voor een hoveniersbedrijf.

 • Algemene tuinkennis: Weet u al welke soort tuinplanten u wilt laten plaatsen in uw nieuwe tuin? En welke soort planten een Hollands klimaat goed kunnen overleven? Een hovenier heeft hier natuurlijk alle kennis van en zal er voor zorgen dat de gehele winterperiode de planten in uw tuin goed kunnen overleven.

 • Snelheid: Een gemiddelde hovenier is door zijn ruime ervaring snel in staat om uw ideale tuin te realiseren. Denkt u hieraan aan het laten bestraten van je tuin en de nieuwe indeling.

Ontwerpen van uw nieuwe tuin

Wilt u een perfecte voor- of achtertuin? Dan is het belangrijk dat u ruim van te voren bedenkt wat u wilt.

Heeft u zelf al wat ideeën of is het lastig om voor u het totaalplaatje te visualiseren? Laat dan een hovenier voor u een tuinontwerp op maat maken.

Hoe gaat het maken van een tuinontwerp in zijn werk?

 • Als u een afspraak heeft gemaakt met uw tuinman dan komt deze bij u langs om de tuin te bekijken en uw tuin ideeën te bespreken.
 • Na de afspraak gaat de hovenier aan de slag met het afstemmen van het tuinontwerp.
 • Na het ontwerpen van de nieuwe tuin zal de hovenier weer met u rond de tafel gaan zitten en het ontwerp bespreken.
 • Als u zijn of haar tuinontwerp een goed idee vind dan is het tijd om de tekeningen werkelijkheid te gaan maken.

De bovengenoemde stappen zijn natuurlijk niet kosten loos. De gemiddelde prijzen van deze onderneming liggen tussen de € 200,- en € 300,-

offerte tuin aanleggen

Tuin laten aanleggen

Als u uw tuin wilt laten omtoveren tot een complete nieuwe tuin dan zijn er verschillende tuinaanleg keuzes te maken. Deze keuzes maken de vorm van uw tuin.

 • Welk straatwerk?
 • Welke beplanting?
 • Soort schuttingen
 • Terras of gras?

Het is de kunst natuurlijk om op de juiste manier het straatwerk in uw tuin aan te laten leggen. Net zoals het kiezen en planten van de juiste bomen en struiken.

Laat deze klus aan een hovenier over voor een redelijk uurtarief. Wilt u een vaste m² prijs hebben voor uw tuinaanleg? Dan kunt u rekening houden met een bedrag tussen de € 40,- en de € 80,- inclusief de materialen en het arbeidsloon.

Tuin laten onderhouden

Wilt u uw tuin graag laten onderhouden? Schakel dan wel de juiste hovenier in! De gemiddelde prijzen van een hovenier liggen tussen de € 25,- / € 35,- per uur.

De kosten van het uurloon zijn grotendeels afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de tuinklus en het onderhoud.

U kunt een vast bedrag afspreken op het moment dat de tuinman het tuinonderhoud komt bespreken.

Bespaar op de prijs van u tuinman!!

Wilt u toch uw tuinwerkzaamheden laten uitvoeren door een hovenier? Dan is het opvragen van prijzen natuurlijk een belangrijk aspect.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en vergelijk de kostprijs van onze offerte eens met die van andere hoveniers. Op deze manier kunnen wij u laten zien dat u goedkoper bij ons uit bent dan u denkt en betaalt u niet zeker nooit teveel.

Het inschakelen van een hovenier hoeft dus niet teveel te kosten als u maar weet wat u doet!

Tuinaanleg-concurrent
Tuinaanleg-concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!