Hovenier

Bent u van plan om uw tuin op te laten knappen of wilt u misschien een tuin aanleggen. Dan is het erg makkelijk, tenzij u het zelf wilt doen, om een hovenier dit te laten doen. Dit bespaart u veel tijd en moeite en uw tuin komt er ook een stuk professioneler uit te zien. Ook als u nog niet precies weet wat u met uw tuin wilt kunt u de hulp van een hovenier inschakelen. Hij zal er dan met u naar kijken wat het mooist en het handigst is om in uw tuin aan te leggen, uiteraard helemaal naar uw smaak.

Hovenier

Kosten hovenier

Een van de belangrijkste onderdelen is natuurlijk wat de kosten zijn van het inschakelen van een hovenier. Een hovenier kan een prijs per m² vanaf ongeveer €50,- of een prijs per uur vanaf ongeveer €35,- of een vaste prijs in rekening brengen. Als u een tuinklus heeft en deze wilt laten uitvoeren voordat de zomer begint is het handig vooraf te weten wat de gemiddelde kosten zullen zijn. Als u zichzelf aan het oriënteren bent zijn er drie belangrijke aspecten die bepalend zijn voor de kosten van een hovenier

Type klus Gemiddelde kosten
Tuinontwerp laten maken€ 200,- tot € 340,-
Tuin laten aanleggen€ 40,- tot € 90,-
Tuin laten onderhouden€ 30,- tot € 40,-

Tuinontwerp

Als u nog geen idee hebt wat u met uw tuin wilt doen. Dan is het mogelijk om een tuinontwerp te laten maken, Dit is een soort plattegrond waarop u precies kan zien hoe uw tuin eruit komt te zien. De hovenier zal u thuis bezoeken en uw tuin aan een inspectie onderwerpen. Door zijn expertise en jarenlange ervaring ziet de hovenier mogelijkheden voor een ontwerp waar u wellicht niet eerder over nagedacht heeft.

Uw wensen, budget en mogelijkheden moeten met elkaar overeen komen. Naar aanleiding van het bezoek zal onze hovenier een tuinontwerp maken met de totale kosten voor de tuinaanleg hieraan gekoppeld

Met deze kostenindicatie van de hovenier kunt u een beslissing nemen. Na uw instemming kan er een start worden gemaakt met het aanleggen van uw nieuwe tuin.
De gemiddelde prijzen van een tuinontwerp laten maken liggen tussen de € 200,- en € 300,-

Hovenier kosten

Tuinaanleg

U heeft het eerste traject gehad, het tuinontwerp is klaar en door u akkoord bevonden. Er is overigens bij ons hoveniersbedrijf altijd ruimte voor eventuele wijzigingen, mits op tijd met ons besproken.

Er wordt in overleg met u een datum afgesproken om aan de slag te gaan.

Uiteraard zijn de kosten voor het aanleggen van een tuin divers. Gras is uiteraard goedkoper dan terrastegels en houten schuttingen laten plaatsen zijn goedkoper dan kunststof schuttingen.

U kunt het dus zo duur maken als u zelf wenst. Om u op voorhand te informeren over de verschillen in prijs, treft u onderstaand een overzicht aan van de prijzen van de verschillende mogelijkheden.

Hoe geeft u uw oude tuin weer vorm en welke materiaalkosten zijn hieraan verbonden? De prijzen die u ziet zijn de prijzen inclusief materiaal en de arbeidskosten:

Materiaalkosten Prijsindicatie per m2
Straatwerk € 40,- tot € 120,- per m2
Houten schutting € 40,- tot € 125,- per m2
Beplanting € 8,- tot € 25,- per m2

Tuinonderhoud

Misschien heeft u al een prachtige tuin maar wordt het onderhoud hiervan te zwaar. Of bent u zo enthousiast over uw nieuw aangelegde tuin dat u ervoor kiest het onderhoud uit handen te geven aan een hovenier.

Dat kan bij ons en wij verzorgen graag het onderhoud voor u, net als wij voor verschillende opdrachtgevers door het hele land doen.

De prijzen voor tuinonderhoud of het laten opknappen van uw tuin zijn uiteraard afhankelijk van de grootte en de inrichting van uw tuin.

Ook behoefte aan tuinonderhoud? Vult u dan nu ons offerteformulier in. Wij brengen u graag op de hoogte van een kostenindicatie voor het jaarlijkse tuinonderhoud.

Het komt uiteindelijk aan op de tijd dat de hovenier bij u aan de slag is. Voor tuinonderhoud kunt u bij ons een contract op laten stellen. U kiest met welke frequentie u onderhoud voor uw tuin wenst.

Op deze manier bent u ervan verzekerd dat de hovenier op gezette tijden, volgens afspraak, uw tuin komt onderhouden zodat u er geen omkijken naar heeft. U moet rekening houden met een uurtarief tussen de € 35,- en € 45,- .

Extra kosten

Uiteraard zijn er altijd wel wat zaken waar u rekening mee moet houden als u het juiste inzicht wilt hebben van de hovenier kosten.

We zullen de volgende aspecten die ook invloed hebben op de totaalprijs even onder elkaar zetten:

  • Het voorbereiden zoals de tuin leeghalen: Om te besparen op uw nieuwe tuin kunt u overwegen om zelf de tuin leeg te halen. Denk hierbij aan het verwijderen van oude beplanting en het afvoeren van de oude grond. U kunt hiermee al snel meer dan €180,- besparen.

  • Is uw tuin makkelijk te bereiken?: Kan een hovenier makkelijk bij u tuin komen? En is deze toegankelijk voor het uitgraven met een minigraver? Mocht dit niet het geval wezen dan zal de prijs flink stijgen. Veel werkzaamheden zullen nu met de hand moeten gebeuren en kost meer tijd en geld!

  • Waar bevind de tuin zich ( woonplaats ): Als u in een stad woont zoals Amsterdam dan zal de hovenier meer kosten kwijt wezen aan bijvoorbeeld parkeren, en de afstand van de bus naar de klus. Maar ook als de hoveniers een eind moet rijden zullen er voorrijkosten worden berekend. Handig om te weten is om een offerte aan te vragen bij een hovenier bedrijf bij u in de buurt zodat u geen voorrijkosten hoeft te betalen.

Hovenier inhuren uw voordeel

Bent u nog aan het nadenken over hou u uw tuinklus zelf gaat aanpakken of toch een hovenier wilt inschakelen?

We zullen de 3 belangrijkste voordelen van het inhuren van een hovenier even op een rijtje zetten:

  • Advies geven: Goede hoveniers willen niets liever dan u tuin een rustige uitstraling heeft. Wij zitten vol met tuinideeën en kunnen uw tuinrenovatie zo aanpakken dat u hier geen last van heeft. De beste tijd van het jaar om uw tuin op te laten knappen is in het voorjaar of direct als het najaar begint. Zorg ervoor dat u uw hovenier op tijd inhuurt want deze tijden zijn dan ook meteen de drukste tijden voor een hoveniersbedrijf.
  • Algemene tuinkennis: Weet u al welke soort tuinplanten u wilt laten plaatsen in uw nieuwe tuin? En welke soort planten een Hollands klimaat goed kunnen overleven? Een hovenier heeft hier natuurlijk alle kennis van en zal er voor zorgen dat de gehele winterperiode de planten in uw tuin goed kunnen overleven.
  • Snelheid: Een gemiddelde hovenier is door zijn ruime ervaring snel in staat om uw ideale tuin te realiseren.
hovenier

Bespaar op de prijs van u tuinman!!

Wilt u toch uw tuinwerkzaamheden laten uitvoeren door een hovenier? Dan is het opvragen van prijzen natuurlijk een belangrijk aspect.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en vergelijk de kosten van onze offerte eens met die van andere hoveniers. Op deze manier kunnen wij u laten zien dat u goedkoper bij ons uit bent dan u denkt en betaalt u niet zeker nooit teveel.

Het inschakelen van een hovenier hoeft dus niet teveel te kosten als u maar weet wat u doet!

Tuinaanleg-concurrent
Tuinaanleg-concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!