Schutting laten plaatsen

Wilt u graag een nieuwe schutting laten plaatsen in uw voor of achtertuin? Of wilt u graag wat meer privacy op uw terras.

Dan is het laten neerzetten van houten of kunststof tuinschermen iets onmisbaar.

Wilt u uw oude tuinhek of schutting laten vervangen door een compleet nieuw tuinscherm? Maar u wilt dit zo goedkoop mogelijk laten uitvoeren?

Tuin renovatie
Er voor

Lees dan op deze pagina alle mogelijkheden over het monteren en het plaatsen van schuttingen en verschillende soorten tuinschermen met de bijbehorende kosten per strekkende meter.

De punten die we zullen behandelen op deze prijsinformatie zijn:

  • De kosten van een schutting laten plaatsen.
  • Hoe u de laagste prijs kunt vinden.
  • Waarom u het beter uit kunt besteden dan zelf doen.
  • Verschillende soorten materiaal waar een schutting van gemaakt kan worden.
  • Een stappenplan om zelf een schutting te plaatsen.
  • Offerte aanvragen voor het laten plaatsen van een schutting.
Tuin renovatie met schuttingen
Er na met een nieuwe schuttingen

Hoeveel kost een schutting laten plaatsen per meter?

Om te zorgen dat u uw keuze voor een schutting kunt maken informeren wij u ook over de kosten van de meest verkochte schuttingen in Nederland. Maar wat zijn de exacte kosten van schuttingen laten plaatsen?

En welke schutting of tuinhekken hebben de beste kwaliteit?

Voor iedere smaak, stijl, budget en onderhoudswens is er een schutting op de markt die naadloos aansluit bij uw wensen.

Alles om te zorgen dat u in alle rust, in de beslotenheid van uw tuin kunt genieten met familie, vrienden en kennissen.

De gemiddelde prijzen per strekkende meter voor de verschillende soorten schuttingen zoals een composiet,  hardhouten schutting, aluminium schutting of schuttingen van bamboe treft u onderstaand aan.

Overigens zijn bij ons alle genoemde prijzen inclusief de btw en exclusief de montage kosten voor plaatsing.

Soort schutting 1.80 x 1.80Gemiddelde prijzen
Houten schutting€ 20,- tot € 80,-
Natuurlijke schutting€ 35,- tot € 80,-
Kunststof schutting€ 70,- tot € 150,- euro
Overige materialen 
Verbindingshoekjes€ 4,- tot €10,- per 7
Steunpalen€ 10,- tot € 40,-
Poortdeuren€ 55,- tot € 180,-
Poort bevestiging€ 20,- tot € 40,-
De schutting zetter€ 25,- tot € 30,- per uur

De gemiddelde prijs per strekkende meter schutting of tuinscherm loopt zo uiteen omdat er binnen iedere soort schutting of tuinhek ook weer verschil in kwaliteit bestaat.

Als u bijvoorbeeld voor een houten schutting kiest dan heeft u de keuze uit het goedkopere grenen of u kiest voor een hardhouten schutting.

Goedkoop plaatsen van een schutting

Als u handig bent en over voldoende tijd beschikt kunt u overwegen om de schutting zelf te plaatsen.

Toch willen wij u waarschuwen, als de schuttingdelen niet perfect op elkaar aansluiten en niet waterpas staan dan is uw zuurverdiende investering in schuttingdelen het uiteindelijk toch niet waard geweest.

Bovendien is een voordeel van het laten plaatsen en monteren door een erkend hovenier een extra zekerheid.

Mocht er in de toekomst een tuinscherm verzakken zal de betreffende hovenier de reparatie kosteloos uitvoeren.

Als u twijfelt om zelf aan de slag te gaan of dat u het uitbesteed aan iemand die daar dagelijks mee in de weer is, dan is het verstandig nu bij ons een offerte aan te vragen.

U kunt gebruik maken van ons offerteformulier. U geeft de huidige situatie van uw tuin aan, de afmetingen en uw wensen qua schuttingdelen en u ontvangt van ons binnen maximaal 2 werkdagen een prijsopgave voor het laten plaatsen van een schutting.

Als u in het bezit bent van onze prijs dan kunt u een betere afweging maken of het laten plaatsen van een schutting binnen uw budget past of dat u het toch zelf gaat doen.

Wij zullen de offerte duidelijk specificeren, aan de ene kant het materiaal en aan de andere kant de kosten voor het laten plaatsen, de zogenaamde arbeidskosten.

Natuurlijk gaan we ons best doen u te overtuigen het laten plaatsen van de schutting aan ons uit te besteden en niet zonder reden.

De emoties lopen kunnen hoog oplopen als u uw vrije tijd heeft gestoken in het zelf plaatsen van de schutting maar dat die na de eerste herfststorm, niet meer geheel recht staan. Het plaatsen van uw schutting uitbesteden?

Dan is uw hele intentie, om uw tuin een exclusieve aparte uitstraling te geven door een mooi geplaatste schutting, helaas verkeken.

Dit kunt u voorkomen door dit werk over te laten aan onze vakman. Een solide stevige schutting, professioneel geplaatst heeft immers een behoorlijke lange levensduur.

Als u de kosten van het plaatsen omrekent in het verlengen van de levensduur van uw schutting zult u zien dat het eigenlijk best mee valt.

Geen moeilijke berekeningen, pijn in uw rug van het onwennige werk maar doorgaans (afhankelijk van de afmetingen van uw tuin) binnen een dag een stevig geplaatste schutting.

Suggestie: Een extra voordeel voor u is dat wij onze materialen goedkoper kunnen inkopen dan u. Dit prijsvoordeel berekenen wij aan u door. Dit is uw eerste voordeel. Want deze kosten kunt u in mindering brengen op de schutting laten plaatsen kosten. Laat uw schutting daarom ook door ons zetten, u zult er geen spijt van krijgen.

schutting laten plaatsen

Schuttingmateriaal per soort

U voelt zich prettig bij een bepaalde sfeer. Een sfeer die veel zegt over u als persoon. Dat heeft u in uw huis, met uw interieur ook gedaan en die sfeer wilt u wellicht doorvoeren in uw tuin.

Kies daarom ook het materiaal van uw schutting vooral bewust.

Laat u zich ook niet beïnvloeden door modegrillen maar kies voor een solide basis waarvan u de komende jaren kunt genieten.

U heeft de keuze uit de volgende materialen voor een schutting.

Houten schutting

Bij het opknappen van de tuin wordt in Nederland toch nog steeds het meest gekozen voor een houten schutting.

U kunt uw beslissing baseren op basis van budget. De prijzen variëren enorm, simpelweg omdat er zoveel soorten hout zijn.

Een grenen en vuren schutting vergen weliswaar regelmatig onderhoud maar voor deze iets lagere kwaliteit kunt u toch met een klein budget een prachtige schutting laten plaatsen.

Wilt u juist minder onderhoud en toch een langere levensduur dan kunt u een keuze maken voor een hardhouten schutting.

Wat zo fijn is aan hout is dat er zoveel manieren zijn om deze schuttingen te maken en te plaatsen.

Denkt u hierbij aan de breedte van de houten latten; breed, smal of gebogen.

Wilt u de latten, horizontaal of verticaal geplaatst hebben en wilt u lichte of een donkere kleur.

Allemaal keuzes die u moet maken voor de juiste tuinscherm gebaseerd op uw smaak en de stijl van uw tuin.

Maar wij hopen dat wij met deze uitleg hebben aangegeven dat er voor iedere tuinstijl een houten schutting op de markt is.

En wij leveren zulke schuttingen en kunnen deze uiteraard ook voor u plaatsen in uw tuin of op uw erf.

Kunststof schutting ( composiet )

Wilt u geen omkijken naar uw schutting, in de zin van onderhoud zoals schuren en verven, en mag het van u allemaal wat strakker en misschien ook nog wel in een spannende kleur?

Dan kunt u overwegen een keuze te maken voor een schutting van kunststof.

Een kunststof schutting heeft namelijk flink veel voordelen en daarom betaalt u daar doorgaans ook meer voor.

Prima geschikt voor de strakke moderne tuin, geen onderhoud, verkrijgen in iedere denkbare kleur en bovendien een lange levensduur.

Dus bent u op zoek naar een moderne strakke schutting dan is de kunststof schutting uw ideale schutting.

Natuurlijke schutting

Als u een oase van rust wilt bereiken kunt u een keuze maken voor een schutting vervaardigd uit natuurlijk materiaal. Klimop planten, wilgentenen en bamboe zijn de materialen waaraan u moet denken.

Een bamboe schutting laten plaatsen veroorzaakt instant exotische sferen. Gevlochten wilgentenen vergrijzen met verloop van jaren en zorgen voor een meer romantische sfeer.

En de klimop is een niet weg te denken schutting voor iemand die meer tijd heeft voor onderhoud.

Door een betongaas schutting te laten plaatsen waarop de klimop kan groeien en bloeien heeft u na verloop van tijd een heerlijke groene tuin.

Zelf zijn wij groot van een dergelijke schutting, ook kunnen we u begeleiden om de de natuurlijke begroeiing zo natuurlijk mogelijk te laten groeien.

houten-terras-aanleggen

Hoeveel materiaal, lees schuttingdelen heeft u nodig?

Als eerste meet u de totale lengte van uw voor of achter tuin in meters op. Gaat u uit van nieuwe schuttingdelen van 1.80 m en bevestigingspalen van 8 x 8 cm.

Vervolgens deelt u het aantal meters lengte door 1.88 (aantal cm schuttingdelen + bevestigingspaal) en dan weet u hoeveel schuttingdelen u nodig heeft om uw tuin af te sluiten van inkijk met een schutting.

Om te bepalen hoeveel bevestigingspalen u nodig heeft telt u het cijfer 1 op bij het aantal schuttingdelen. Ons advies voor de lengte van de palen is 2.70 cm lengte.

U moet er rekening mee houden dat er een groot gedeelte van de bevestigingspaal onder de grond verdwijnt.

Om de schuttingdelen aan de bevestigingspalen vast te maken maakt u gebruik van 2 verbindingshoekjes per kant van de schutting. In totaal 4 per schuttingdeel.

U weet nu hoeveel u van wat nodig heeft.

De voorbereiding

Na het rekenwerk en de ontvangst van de benodigde materialen kunt u een start maken. Bevestig een draad aan het beginpunt van de schutting zo’n 5 cm boven de grond, waterpas tot aan het einde.

Hierdoor markeert u de plek waar de palen komen te staan. Zo zorgt u ervoor dat u de schutting in een rechte lijn kunt plaatsen wat erg belangrijk is voor het eindresultaat.

Aanleggen van een tuin

De schuttingen plaatsen

  • Maak gebruik van een grondboor om een gat te maken voor de eerste paal, vlak naast het touw en tegen de muur van uw woning. Onderzoekt u eerst of er geen leidingen op die plek lopen om eventuele gevaarlijke situaties te voorkomen.

  • Sla de paal 90 cm de grond in en zorg dat deze eerste belangrijke paal helemaal waterpas staat. Afhankelijk van de soort grond gebruikt u wel of geen beton om een solide basis te bieden voor de schuttingpalen. Is de grond zacht dan adviseren wij u dit zeker te doen.

  • Vul het gat voor de helft met leidingwater en strooi daar wat mortel bij dat u vervolgens 15 minuten de tijd geeft om te drogen. Nu is het tijd om de schutting te plaatsen.

  • Boor de gaatjes aan de binnenkant van de palen op 30 en 160 cm. Schroef de verbindingshoekjes vast aan de paal en vervolgens aan het schuttingdeel. Zorg ervoor bij het plaatsen van de schutting dat u voldoende ruimte overlaat tussen de grond en de onderkant van het schuttingdeel.Op deze manier voorkomt u dat de vochtige grond uw schutting aantast. Op deze manier bevestigt u schuttingdeel per schuttingdeel.

Contact met uw buren?

Misschien bent u familie of beste vrienden met uw buren en wilt u wel de beslotenheid van een schutting maar ook de mogelijkheid om, als u wenst, een praatje te maken.

Kies dan voor een schutting van lamellen, ook kunt u op een gegeven moment spelen met de lichtinval in uw tuin.

Daarnaast is het ook verstandig om sowieso met uw buren te overleggen voor u een schutting laat plaatsen als erfafscheiding.

Het is fijn als u buren op de hoogte zijn van het feit dat u een erfafscheiding wilt en het is ook fijn dat u zeker weet dat de buren de schutting van uw keuze mooi of in ieder geval acceptabel vinden.

Offerte voor schutting laten plaatsen

Wilt u graag weten wat een schutting laten zetten kost? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Binnen 2 dagen weet u wat bij ons het prijskaartje is voor het laten plaatsen van uw nieuwe schutting.

Wij bieden u deze service gratis aan als vorm van dienstverlening en u zit nergens aan vast. Wij informeren u met onze offerte om u te helpen in uw zoektocht naar de ideale betaalbare schutting.

U zult zien dat de kosten voor een schutting laten plaatsen bij ons erg laag zijn.

Tuinaanleg-concurrent
Tuinaanleg-concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!