Tuinonderhoud prijzen

Tuinonderhoud prijzen verschillen per tuin. Dit heeft onder andere te maken met de inrichting van uw kleine of grote tuin, de afmeting, wel of geen gras en de soort beplanting.

Daarnaast kost een vijver bijvoorbeeld meer tijd om goed te onderhouden dan een gazon van gras.

Welke prijzen rekent een hovenier voor uw tuinonderhoud?

Als u overweegt het onderhoud van uw tuin uit handen te geven bent u uiteraard benieuwd naar de prijzen die een hovenier rekent voor tuinonderhoud.

tuin-laten-onderhouden-prijzen

Hieronder geven we de volgende kosteninformatie.

Wat kost tuinonderhoud?

De gemiddelde prijs van tuinonderhoud ligt tussen de €700,- en €800,-. Natuurlijk hangt de prijs geheel af van hoe de bestaande oude tuin is onderhouden.

Als er alleen maar gras gemaaid hoeft te worden dan vallen de kosten wel mee. maar wilt u dat uw gehele tuin een opknapbeurt krijgt dan kunt u rekening houden met een uurtarief van een hovenier van rond de €30,-.

Lees hieronder het prijzenoverzicht van de meest voorkomende tuinonderhoudsprojecten inclusief de gemiddelde prijzen:

DienstenGemiddelde prijzen per m2
Hovenier uurtarief€ 30,-
Gazon onderhouden€ 25,- per 100 m²
Boom laten kappen€ 250,-
Planten bomen snoeien€ 30,- per uur
Schuttingen onderhouden€ 20,- tot € 30,- per schutting

Wilt u exact weten wat de kosten zijn om uw tuin periodiek te laten onderhouden?

Vraag dan eens een geheel vrijblijvende offerte aan en ontvang de prijs binnen 24 uur!

De prijs hiervan is sterk afhankelijk van de grootte, inrichting en soort beplanting in uw tuin.

Prijzen tuinonderhoud

Om u op de hoogte te brengen van de prijzen voor het onderhoud van uw tuin is het nodig om een hovenier een offerte op te laten stellen die geheel afgestemd is op uw tuin.

Uiteraard hebben wij daarvoor meer informatie nodig om een zo’n realistische prijsopgave te kunnen maken. In dit stadium (de oriëntatiefase) vinden wij het belangrijk om inzichtelijk te maken waar de prijzen voor tuinonderhoud uit bestaan.

Zo bent u meer op de hoogte van hetgeen u van ons kunt verwachten en wat de gemiddelde kosten van het tuinonderhoud zijn.

Voor een exacte prijsopgave blijft het belangrijk dat u via ons offerteformulier ons de benodigde informatie doet toekomen.

Alleen met uw informatie stelt u ons in de gelegenheid een realistische prijsopgave te maken zodat u hier rekening mee kunt houden met het budget.

Op deze manier bent u volledig geïnformeerd en weet u waar u aan toe bent als u besluit het tuinonderhoud uit handen te geven.

Voor de meeste mensen betekent dit een zorg minder en met regelmatig onderhoud hoeft u uw vrije tijd niet te steken in het onderhoud van uw tuin maar staat genieten van uw tuin met een hoofdletter G voorop.

Met welke gemiddelde prijzen voor tuinonderhoud dient u rekening te houden?

Uurtarief van een hovenier

Het uurtarief voor een hovenier om een tuin te laten opknappen ligt tussen de 40,- a 55,- euro per uur.

Dit is inclusief de btw maar bijkomende kosten zoals voorrijkosten en het afvoeren van uw tuinafval zijn bij dit uurtarief niet inbegrepen. Soms werken hoveniers met zogenaamde dagdeelprijzen.

U kunt een prijs van 200,- euro per dagdeel verwachten. Dat klinkt misschien veel, maar door de ervaring van een hovenier en het gegeven dat hij gewend is dit werk te doen, zult u versteld staan van wat een hovenier in een dagdeel voor u kan betekenen.

offerte tuin aanleggen

Prijs van een onderhoudsabonnement

Voor de tuinen die wij in het verleden hebben ontworpen en aangelegd besluiten onze klanten vaak om bij ons een onderhoudsabonnement af te sluiten.

Sommige tuinwerkzaamheden zijn nu eenmaal arbeidsintensiever dan anderen. Ook de soort beplanting bepaalt hoe veel en vaak er gesnoeid, gemaaid etc. moet worden.

Als u een bestaande tuin heeft waarvoor u het onderhoud uit handen wenst te geven, zijn wij u uiteraard ook graag van dienst. Na uw offerte aanvraag voor tuinonderhoud ontvangt u van ons een offerte.

Omdat wij in heel veel plaatsen in Nederland werkzaam zijn, plannen wij naar aanleiding van uw offerte aanvraag, een afspraak met u in.

Dit om vast te stellen en te inventariseren welke planten etc. u in uw tuin heeft en wat u wensen zijn.

Samen met u wordt een tuinonderhoud frequentie bepaald. Bij sommige klanten met grote tuinen en veel beplanting komen wij maandelijks langs om te zorgen dat de tuin in optimale conditie blijft, kleinere tuinen hebben aan 2x onderhoud per jaar voldoende.

Dit gebeurt dan in het voor- en het najaar.

Kosten van tuinaanleg

Misschien bent u van plan de indeling van uw tuin te wijzigen en opnieuw aan te laten leggen.

De prijzen zijn dan afhankelijk van uw wensen. Dit kan gebeuren als u bijvoorbeeld besluit speeltoestellen voor de kinderen te plaatsen.

Of u heeft misschien een whirlpool aangeschaft die u graag een plek wilt geven zonder inkijk maar met de mogelijkheid om van de zon te genieten als u aan het bubbelen bent.

Dit soort zaken zien wij als een uitdaging en voeren wij graag voor u uit.

Tegenwoordig wordt de tuin als het verlengde van de huiskamer gezien en wordt binnen met buiten verbonden door dezelfde sfeer in uw tuin te creëren.

Een (gedeeltelijk) overdekt terras hoort bij ons hoveniersbedrijf zeker tot de mogelijkheden.

Door gebruik te maken van een zogenaamde heater kunt u ook van uw tuin genieten mocht de temperatuur tegenvallen.

Met welke prijzen dient u rekening te houden?

OnderdelenGemiddelde kosten per m2
Gras leggen€ 5,- tot € 9,- per m2
Beplating aanbrengen€ 10,-  tot € 22,- per m2
Straatwerk leggen€ 40,- tot € 120,- per m2
Houten vlonders plaatsen€ 60,- tot € 120,- per m2
Schutting laten plaatsen€ 50,- tot € 70,- per m2

Misschien denkt u, zo weet ik nog niets. Maar de prijzen zijn uiteraard afhankelijk van uw keuzes.

Een kunststof schutting laten plaatsen is duurder dan een houten schutting laten plaatsen, en zo geldt dat ook voor de verschillen in materialen in alle andere genoemde onderdelen.

kosten-hovenier-berekenen

Besparen op onderhoudskosten

Volgens ons is het woord “besparen” in Nederland uitgevonden. Maar het is met tuinonderhoud zeker mogelijk de prijzen in de hand te houden.

Als u tijd en zin heeft dan kunt u uiteraard gedurende het hele jaar klussen in uw tuin uitvoeren die niet zwaar of lastig zijn en waar u geen uren aan kwijt bent.

Wilt u besparen op de kosten van tuinonderhoud?

Dan is het regelmatig vegen van uw terras en het maaien van het gras de manier om op tuinonderhoud te besparen.

Als u dit namelijk voor uw rekening neemt dan kan de hovenier zich richten op het snoeien van bomen en struiken en andere werkzaamheden in uw tuin uitvoeren die u zelf liever niet doet.

Denkt u ook goed na over uw keuzes als u overweegt voor een andere indeling van uw tuin te gaan.

Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden en de hiermee samenhangende onderhoudskosten.

De exacte prijs voor uw tuinonderhoud direct duidelijk!

Door uw gegevens en wensen aan te geven stelt u ons in de gelegenheid een eerste prijsopgave te maken.

Binnen maximaal 2 werkdagen heeft u onze offerte in huis.

Wacht u niet langer en kom er ook achter wat ons bedrijf voor uw tuin kan betekenen en wat de tuinonderhoud prijzen voor uw specifieke situatie zullen bedragen.

Tuinaanleg-concurrent
Tuinaanleg-concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!