Tuin bestraten kosten

Is uw oude straatwerk verzakt en u wilt uw oude tuinbestrating laten vervangen of laten her bestraten?

En gaat uw voorkeur uit naar een nieuwe strak betegelde voor of achtertuin. Maar mist u de ervaring om uw kleine of grote tuin of terras zelf opnieuw te bestraten of heeft u daar geen zin in of tijd voor?

Dan kan de oplossing zijn om een hovenier of stratenmaker in te huren voor het laten bestraten, afgraven, egaliseren, ophogen of het vernieuwen van uw oude bestrating.

Bestrating tuin aangelegd

Dit klinkt misschien onbetaalbaar maar dat blijkt in de praktijk reuze mee te vallen.

De kosten per m² ( vierkante meter ) om een voor of achter tuin opnieuw te laten bestraten worden bepaald door verschillende factoren, hieronder ziet u waar u rekening mee moet houden en hoe de prijs per vierkante meter wordt opgebouwd voor een herbestrating van tuin of terras.

Uiteraard is het één keer een behoorlijke uitgave maar dat weegt ons inziens niet op tegen de voordelen en het comfort van een prachtige volledig betegelde tuin.

Hieronder leest u hoe de kostprijs is opgebouwd voor een stukje tuin te laten bestraten:

  • Wat de opbouw voor de kosten per m² voor tuin bestraten is.
  • Hoeveel kost een stratenmaker?
  • Hoe u een offerte kunt aanvragen.
  • Hoe een tuin met grind bestraat kan worden en de prijs daarvan.

Tuin bestraten kosten opbouw

Een grote of kleine tuin bestraten of her bestraten is fysiek een zware klus, zeker als u het niet gewend bent.

Het is ook een klus die u (gelukkig) niet ieder jaar hoeft uit te voeren en daarom adviseren wij u dit vooral uit handen te geven aan een professionele stratenmaker.

Op deze manier kunt u jarenlang zorgeloos genieten en bespaart u zichzelf veel ongemak.

Onafhankelijk van uw beslissing adviseren wij u sowieso om u goed te laten informeren over alle kosten die bij het bestraten van toepassing zijn.

U kunt dit uiteraard in een tuincentrum doen of uw informatie uit de vakbladen halen.

De inspiratie die u vervolgens opdoet kunnen van onschatbare waarde zijn voor het uiteindelijke eindresultaat van uw tuin.

Ook hier vindt u alle kosten op een rij. Allereerst krijgt u van ons een volledig overzicht van de gemiddelde kosten van het bestraten van een tuin.

Het zijn gemiddelde kosten omdat wij uiteraard niet op afstand kunnen zien hoe groot uw tuin is of welke soort tuintegel u wilt laten leggen.

PrijzenAll inclusief Btw
Stratenmaker€25,- tot €35,- per uur
Soort bestrating€15,- tot €55,- per m2
Ophoog- en voegzand€40,- per big bag
Opsluitbanden€2,- tot €4,- per meter
bestraten-tuin
Bestrating aanleggen

Prijsvoorbeeld:

Stel dat de oppervlakte van uw achtertuin 5 x 6 meter is dan spreken we over een totale oppervlakte van 30 vierkante meter ( m² ). Daarbij heeft u (bijvoorbeeld) aangegeven dat uw voorkeur uitgaat naar zogenaamde waaltjes.

U moet dan rekenen op een totaalbedrag van circa 1500,- euro. Dit is inclusief het leggen van de waaltjes, alle benodigdheden en de btw.

Wij geven u dit prijsvoorbeeld om u in de gelegenheid te stellen zich een voorstelling te maken van de kosten.

U bent op deze manier in staat om zelf een voorzichtige berekening te maken van de tuinbestrating kosten voor uw tuin.

Maar uw voorkeur gaat misschien wel uit naar natuursteen of grind en de afmetingen van uw tuin zijn ook anders dan in het prijsvoorbeeld.

Wij adviseren daarom altijd om kosteloos en vrijblijvend bij ons een offerte aan te vragen.

Met de informatie die u aangeeft op ons offerteformulier voor een tuinrenovatie stelt u ons in staat een specifieke offerte te maken.

Dit hoort bij ons werk en wij begrijpen dat u eerst geïnformeerd wenst te worden over het prijskaartje.

Des te specifieker u ons informeert over afmetingen en wensen qua bestrating, des te nauwkeuriger wij voor u een offerte kunnen maken.

Nogmaals bij ons bedrijf is het aanvragen van een offerte kosteloos en wij verplichten u tot niets.

tuin bestraten kosten
Verschillende soorten bestrating

Kosten stratenmaker

Er zijn genoeg redenen om te bedenken waarom wij u adviseren uw klus uit te besteden aan een professioneel bedrijf. U hoeft niet dagen krom te liggen met als gevolg rugpijn omdat u het niet gewend bent.

U bespaart tijd en u bent er zeker van dat het vakkundig gebeurt waardoor u jaren zorgeloos kunt genieten van uw strakke tuin die niet verzakt en dusdanig bestraat wordt dat het regenwater afloopt.

We hebben de kosten voor het leggen van uw bestrating hier boven al even aangestipt, er wordt of een uurtarief tussen de 10,- a 20,- euro per vierkante meter in rekening gebracht of een uurtarief tussen de 30,- a 40,- euro per uur.

Of we u een uurtarief of een vierkante meterprijs in rekening brengen, is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de klus. Misschien wilt u de bestrating van uw keus wel in een bepaald verband gelegd hebben.

Ook bieden wij de mogelijkheid om een vaste prijs voor het bestraten van uw tuin af te spreken.

Ervaren stratenmakers zijn in staat snel een mooi patroon te leggen waardoor uw bestrating een sieraad voor het oog wordt. Er zijn verschillende leg motieven mogelijk.

In overleg met u kunnen we elk gewenst patroon voor u leggen, heeft u een bepaald leg motief in gedachten dan berekenen wij een uurtarief omdat dit nu eenmaal meer tijd kost dan een simpel leg motief.

Kosten bestrating

De prijs van bestrating varieert tussen de 15,- a 65,- euro per vierkante meter. De hoogte van de uiteindelijke kosten zijn volledig afhankelijk van de grootte van wat u bestraat wens te hebben, de soort stenen en de uitstraling die u wilt bereiken.

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om binnen en buiten met elkaar te verbinden.

Dit kunt u bereiken door dezelfde look voor uw tuin te gebruiken als u binnen in (doorgaans) uw woonkamer heeft.

Onderstaand treft u een overzicht aan van de meest gebruikte sierbestrating.

Op deze manier kunt u zelf een inschatting maken welk soort bestrating binnen uw budget past.

Hovenier kostenGemiddelde kosten
Koppelstones€12,- tot €20,-
Betonbestrating€15,- tot €30,-
Flagstones€20,- tot €35,-
Waaltjes€25,- tot €40,-
Natuursteen€25,- tot €55,-

Ophoog- en voegzand

Om verzakking te voorkomen is het van groot belang dat er een solide stevige en vlakke basis is waarop de bestrating wordt gelegd. Dit uiteraard om verzakking te voorkomen.

Daarom wordt bestrating altijd op een bed van ophoogzand gelegd. Maar het bestraten van uw voor of achtertuin kan ook in het cement of beton wat het geheel nog steviger zal maken.

Als alle bestrating ligt, met daaromheen de opsluitbanden (waardoor de stenen geen kant meer op kunnen) zal de stratenmaker vervolgens met voegzand ervoor zorg dragen dat ook tussen de stenen de ruimte met voegzand wordt gevuld.

Dit doet hij door het voegzand tussen de tegels te vegen. De kosten ten voor het ophoog- en voegzand bedragen rond de 50,- a 70,- euro per big bag. Eén big bag is voldoende voor 20 vierkante meter bestrating.

Opsluitbanden

Opsluitbanden zorgen ervoor (zoals het woord aangeeft) dat de bestrating als het ware wordt opgesloten zodat het stevig ligt en niet meer kan verschuiven, samen met het voegzand zorgt het ervoor dat u jaren kunt genieten van strak gelegd straatwerk.

De banden worden aan de buitenste randen van het straatwerk van de totale tegeloppervlakte gelegd. Per meter kosten opsluitbanden tussen de 2,- a 5,- euro per meter.

bestrating-tuin
Bestrating tuin

Combineren met bestrating

Er is van alles mogelijk met straatwerk. Patronen, paden maar ook kunnen wij niveauverschillen in uw tuin aanbrengen.

Op deze manier ontstaan er verschillende gedeelten in uw tuin die u zelfs af kunt scheiden door bijvoorbeeld een muurtje van bestrating aan te laten brengen.

Stel dat u een whirlpool heeft of voornemens bent aan te schaffen dan kunt u zorgen voor een natuurlijke afscheiding door met straatwerk de hoogte in te gaan. Voor onze stratenmakers is dat een fluitje van een cent.

Uiteraard denken wij graag met u mee en adviseren wij u als u zelf geen inspiratie heeft.

Het is natuurlijk een kwestie van smaak maar door bestrating te combineren ontstaat er een levendige tuin die u met extra accessoires kunt verrijken.

Denkt u hierbij aan potten met planten, een whirlpool, een overkapt terras, ruimte voor een loungebank, een allesbrander…..niets is onmogelijk.

Kosten extra materiaal

De ontwikkeling op tuingebied heeft de laatste decennia een vlucht genomen, was de tuin vroeger vooral een plek waar de kolenkit stond en de was aan een lijn te drogen werd gehangen, tegenwoordig leven de mensen ook echt buiten.

Ook bij minder weer zien we steeds vaker dat onze klanten wensen hebben zoals; het aanbrengen van een waterval of vijver, een overkapping aan het huis… u bedenkt het en wij voeren het uit.

Door onze jarenlange ervaring en hiermee opgebouwde expertise vinden wij voor ieder budget het straatwerk dat past bij uw situatie en wensen.

Tuin bestraten met grind prijs

Niet iedereen geeft zijn of haar tuin of oprit dezelfde prioriteit. Maar zij hebben wel de wens om ongehinderd zonder moddervoeten hun schuur te bereiken.

Ook dan zijn er oplossingen die veel minder kostbaar zijn dan straatwerk.

Bent u op zoek naar een goedkoper alternatief voor uw tuin? Of is het tijd uw tuin opnieuw te bestraten maar wilt u iets anders?

Dan is het wellicht een idee om met grind of met split te gaan werken. Als ondergrond gebruiken wij zogenaamde grindplaten.

Deze grindplaten zorgen ervoor dat het grind op de juiste plek blijft liggen. Per vierkante meter heeft u ongeveer 75 kilo grind nodig.

Maar wat betaalt u eigenlijk voor grind of split?

SoortPrijzen incl BTW
Grind€6,50 per m2
Split€10,- per m2
Grindplaten€10,- per m2

We krijgen ook vaak het verzoek om verbinding paden met grind te bestraten in plaats van het straatwerk dat in de rest van de tuin wordt gebruikt.

Op deze manier kunt u flink bezuinigen. Uiteraard valt en staat alles met de daadwerkelijke grootte van uw tuin en de keuze van uw straatwerk.

Ook kunt u bijvoorbeeld dit jaar starten met het straatwerk en de komende jaren gefaseerd invulling geven aan uw andere wensen.

Op deze manier heeft u de basis van uw ideale droomtuin gelegd. Wij weten zeker dat u met deze basis goed uit de voeten kunt en dat uw ideeën met betrekking tot de inrichting langzaam ontwikkelen.

Tuin bestraten offerte

Hebben wij uw interesse voldoende gewekt om nu gratis en vrijblijvend een offerte voor uw tuinaanleg aan te vragen?

Maakt u dan gebruik van het offerteformulier hier, geef uw wensen en afmetingen van uw tuin door.

En binnen uiterlijk 2 werkdagen ontvangt u van ons een offerte.

U kunt het offerteformulier ook gebruiken om een adviesgesprek met ons aan te vragen.

Na ontvangst nemen wij telefonisch contact met u op om een afspraak in te plannen.

Tuinaanleg-concurrent
Tuinaanleg-concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!