Offerte tuinaanleg

Offerte tuinaanleg: Wat moet er exact in de offerte komen te staan van uw huidige tuinaanleg? En hoe bespaart u op de prijs van verschillende offertes?

Offerte tuinaanleg

Een offerte voor tuinaanleg geeft u een beter inzicht in de gemiddelde prijzen, de planning en de werkzaamheden voor het aanleggen van je tuin.

Een belangrijk aspect is om te weten hoe de offerte is opgebouwd en wat er allemaal in moet staan om u een duidelijk overzicht te kunnen geven.

offerte tuin aanleggen

Kosten hovenier

Als de offerte goed omschreven is dan kunt u snel genoeg de hovenier kosten terug vinden.

Lees hieronder de gemiddelde prijzen van diverse onderdelen inclusief de btw:

 • Kosten tuinaanleg: De gemiddelde kosten van een tuinaanleg voor zowel uw voortuin als achtertuin liggen tussen de € 40,- tot € 90,- per m² ( inclusief arbeid en het materiaal ) De exacte prijs is natuurlijk afhankelijk van je eigen wensen.
 • Kosten tuinonderhoud: De kosten van een goedkope tuinman of hovenier liggen gemiddeld rond de  € 30,- tot € 40,- per uur. Ook deze prijs is afhankelijk van de grote van uw tuin.
 • Kosten tuin laten ontwerpen: Wilt u uw tuin laten ontwerpen? Dan zal een hovenier voor een gemiddeld tuinontwerp tussen de € 200,- tot € 500,- vragen. De exacte kosten voor een tuinontwerp hangen af van de grote en de m² van uw tuinoppervlakte. Hoe groter u tuin is hoe lager de prijs per m² zal worden.

De gemiddelde prijzen voor het laten maken van een tuinontwerp ziet u hieronder.

Oppervlakte tuinGemiddelde prijs incl btw
Kleiner dan 300 m² Tussen de € 200,- en € 300,-
Groter dan 300 m² Tussen de € 300,- en € 400,-

U heeft de eerste stap gezet door een tuinontwerp te laten maken. Het is overigens niet verplicht om dit te laten doen. Misschien heeft u zelf voldoende ideeën om uw tuin aan te pakken.

Dat horen wij dan uiteraard graag van u.

Als u tevreden bent met het/uw ontwerp dan kunnen we een start gaan maken met de tuinaanleg. Ook hiervoor wilt u natuurlijk vooraf een indicatie van de kosten in de vorm van een offerte.

De oppervlakte, de indeling en het materiaalgebruik zijn bepalend hiervoor.

Of u nu een stadstuin heeft van 40 vierkante meter en u wilt deze laten bestraten met betontegels dan bent u uiteraard minder kwijt dan dat u uw tuin (van bijvoorbeeld 200 vierkante meter) wilt laten beplanten en bijvoorbeeld een terras wilt laten aanleggen.

Overigens moet u altijd rekening houden met materiaalkosten die onlosmakelijk verbonden zijn aan het aanleggen van een tuin.

De materiaalkosten worden in de offerte apart benoemd.

MateriaalGemiddelde prijs per m² incl btw
Gras€ 5,- tot € 10,- per uur
Beplanting€ 12,- tot € 25,- per m²
Straatwerk€ 10,- tot € 55,- per m2
Houtenvlonders€ 50,- tot € 110,- per m2
Houten schutting plaatsen€ 25,- tot € 150,- per stm

Bespaar minstens 30% op uw tuinaanleg offertes

Tuinaanleg offertes aanvragen geven u een beter inzicht in de exacte kosten van uw tuinklus. Maar omdat u de kans heeft meerdere offertes aan te vragen kunt u ook nog eens flink besparen!

Hoe u dit kunt doen? Door de aangevraagde offertes met elkaar te vergelijken. Door een vergelijking weet u zeker dat u in zee gaat met een hovenier voor een scherpe prijs.

Door vergelijking van verschillende offertes bespaar snel op de hovenier kosten.

Als u een prijsindicatie bij ons vrijblijvend aanvraagt dan heeft u de offertes binnen 24 uur in huis en kunt u met de vergelijking beginnen. Kijk snel hoeveel u kunt besparen en vergelijk verschillende offertes van verschillende hoveniersbedrijven met elkaar.

Het aanvragen van offertes is én blijft bij ons geheel gratis en vrijblijvend. Of dit nu is voor het opnieuw aanleggen van uw tuin of het bestraten van uw oprit!

Offerte tuinaanleg, en de werkzaamheden

Het belangrijkste wat u terug kunt vinden in de offerte zijn de werkzaamheden die de hovenier voor u uit gaat voeren.

Mocht de offerte grotendeels gebaseerd zijn op een tuinontwerp dan zal er een beschrijving van de werkzaamheden en het materiaal naar voren moeten komen inclusief de prijs.

Door het laten maken van een tuinontwerp zijn de meeste materialen en beplanting al bekend. Op deze manier weet u exact wat uw tuin gaat kosten.

Checklist offerte tuinaanleg

Onderstaande belangrijke punten vindt u bij ons zeker in de offerte terug:

 • Garantietermijn: de eventuele garantietermijn op planten en bloemen wordt benoemd, let ook op de garantietermijn op tuinmeubels of houten vlonders.
 • Geldigheidsduur: de geldigheidsduur van de uitgebrachte offerte moet benoemd zijn.
 • Algemene Voorwaarden: in iedere offerte wordt verwezen naar de algemene voorwaarden van het bedrijf
 • KvK: het Kamer Van koophandel nummer moet op de offerte vermeld staan.
 • Handtekening: de offerte moet ondertekend zijn door een tekeningsbevoegde van het bedrijf.

Als bijlage treft u een impressie van uw tuinontwerp aan en een hiermee samenhangend onderhoudsplan.

Dit maakt het voor u makkelijk uw tuin in topconditie te houden. Overigens kunt u ook een offerte bij ons voor tuinonderhoud aanvragen.

tuin aan laten leggen

Planning in de offerte tuinaanleg

Uw ontwerp is klaar en nu is het tijd om met de uitvoering van de tuinaanleg te starten dan is de planning in de offerte echter heel belangrijk. Gaat u het zelf doen of besteedt u het uit aan een goedkope hovenier?

Of wilt u een combinatie van beiden? Als u snel het gewenste resultaat wenst dan verdient het inhuren voor uw tuinaanleg van een hovenier zeker de voorkeur.

De volgende stappen worden doorlopen:

 1. Uw tuin wordt ingemeten. De hovenier weet dan waar alle elementen, overeenkomstig het ontwerp, moeten komen.
 2. Het voorbereiden van de grond. Alles uit de tuin wordt verwijderd, zodat met een leeg canvas een start gemaakt kan worden.
 3. Nu gaat de hovenier aan de slag met het plaatsen van de schuttingen en de bestrating.
 4. Het aanleggen van bomen, beplanting en gras is de laatste stap van de tuinaanleg.

Offerte tuinaanleg vergelijken

Zet uw wensen om in euro’s en bespaar op uw aangevraagde offertes voor de nieuwe tuin die u voor ogen heeft.

Hoe meer informatie u op ons offerteformulier aangeeft, des te beter u ons in de gelegenheid stelt u zo exact mogelijk, te offreren.

Het aanvragen van tuinaanleg offertes gaat snel, is makkelijk, kost niets en is bovendien geheel vrijblijvend.

U zit nergens aan vast maar u beschikt wel over een relevante prijs.

Binnen maximaal 24 uur heeft u van ons de prijzen in de vorm van een offerte voor het opknappen van uw oude tuin of het aanleggen van een compleet nieuwe!

Tuinaanleg-concurrent
Tuinaanleg-concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!